15 Yılda 1 Tane Sosyal Konut Yapmadı

15 Yılda 1 Tane Sosyal Konut Yapmadı

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Şubat 2019 14:12
15 Yılda 1 Tane Sosyal Konut Yapmadı

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’nın ilçelerinde hatta bazı kasabalarda AK Parti belediyelerinin sosyal konutta alkışlanacak yatırımlar yaptığını belirterek “15 yılda 1 tane sosyal konut yapmayanın ‘müjde’ demeye hakkı yok. Biz yapacağız” dedi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, seçim çalışmalarına Yenice Mahallesi’nde devam etti. Düğün salonunu tıka basa dolduran Yenicelilere hitap eden Başdeğirmen, Isparta’nın sosyal konut gerçeğine dikkat çekti. AK Parti Belediyeciliği ile ilçelerde hatta kasabalarda 2750 TOKİ konutu inşa edildiğini açıklayan Başdeğirmen, “şehirde son 10 yılda 1 tane bile sosyal konut yapılmadı. Şimdi biz söyledikten sonra bilbordlara ‘müjde’ diye asıyorlar. Halkımız buna inanmaz” diye konuştu.

31 Mart’tan itibaren yeni bir dönemin başlayacağını belirten Başdeğirmen, şöyle konuştu: “Yeni bir dönem başlıyor. Yeni bir belediye dönemi. Belediye başkanımızı, il genel meclisimizi, belediye meclisimizi, muhtarımızı ve azalarımızı seçeceğiz 5 yıl bize hizmet edecek ekibi seçeceğiz. Yaşam standartlarını geliştirecek, halkımızı mutlu edecek bir ekibe oy vereceğiz.

TERMİNALİ DE MÜZEYİ DE
YARIM BIRAKMAYACAĞIZ
Isparta’yı dolaşıyoruz, halkımızla buluşuyoruz. Bize Yeni Terminal Projesi’ni tamamlayıp, tamamlamayacağımızı soruyorlar. Biz o hataya düşmeyiz. Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi ortada. Yarım kaldı, Isparta’ya verilen zarar ortada. O zamanki (1999) proje devam ettirilseydi 650 dükkan belediyemizin olacaktı. Türkiye’nin en zengin belediyesi olacaktık. Aba kaybettirildi. Biz Yeni Terminal’i de, müzeyi de, güreş alanını da yarım bırakmayız. Hepsini bitirir, hizmete açarız. Eğer Yeni Terminal’i yarım bırakma düşüncemiz olsaydı trafik ve ulaşım projelerimiz içerisinde Yeni Terminal Kavşağı Projesi olur muydu?

HALKIMIZLA ALAY EDİYORLAR
Seçim döneminde birçok şey konuştuk, projelerimizi açıkladık. ‘Kapalı durak’ dedik, hemen getirdiler. ‘Koku sorunu var’ dedik. 10 yıldır ilgilenmeyenler alel-acele temel attı. ‘Sosyal konut yapacağız’ dedik, bilbordlara boy boy reklamlar azıldı halka ‘müjde’ diye sundular. Adama GÜNAYDIN derler. Aklımızla alay ediliyor, gözümüzün içine baka baka yalan söyleniyor. Son 10 yılda Isparta’da 1 tane sosyal konut üretilmedi. Ama Isparta’nın ilçelerine bakın. AK Parti belediyeleri 2750 tane sosyal konut yaptı. Bırakın ilçeyi, kasabada bile var. Büyük Kabaca’ya 105 tane yapıldı. Şehirde 1 tane bile yok. 15 yılda 1 tane sosyal konut yapmayanın ‘müjde’ demeye hakkı yok. Biz yapacağız.

YENİ BİR VİZYON, YENİ BİR BAKIŞ AÇISI
Tren Garı 60 bin m2’lik bir alan. Projemizi hazırladık, halkımız çok beğendi. Orayı şehrimize entegre yapıyoruz. ‘Biz zaten yapacaktık’ diye konuşuyor. Günaydın derler. Şehir Hastanesi önüne yaya geçidi dedik. Çıktılar ‘biz 2017’den önce imar planına işledik’ dediler. Yapsaydın madem. Seviyesiz laflar söyleniyor. Belediye Başkanı, il başkanı çıkıyor konuşuyor. Ben ‘sayın Başkan’ diyorum, ‘sayın il başkanı’ diyorum. Nezaketimi bozmayacağım. Ben bu memleketin örf, adet ve medeniyetlerine uygun hareket eden bir evladınızım. Artık yeni bir dönem, yeni bir vizyon, yeni bir bakış açısı gerekiyor. Sizlerin emrinde olmaya geliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.