150 Bin Kişiye İş İstihdamı

Tarım Sektöründen 150 Bin Kişiye İş İstihdamı

Yayınlanma:
150 Bin Kişiye İş İstihdamı

Her yönüyle zengin olan Isparta’da yaz aylarında tarım sektöründe yaklaşık 150 bin işsiz vatandaşa da iş istihdamı sağlanıyor.  

Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, hayvancılığın yanı sıra aynı zamanda ciddi anlamda bir tarım şehri olan Isparta’da tarımsal faaliyetlerin her geçen yıl daha da geliştirilip yaygınlaştırılması amacıyla Tarım İl Müdürlüğü olarak ellerinden gelen çalışmayı yaptıklarını belirterek, Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Isparta’da da işsizlik sorununa yaz mevsiminde tarım sektörünün bir nebze de olsa merhem olduğunu söyledi. 

“GÜL VE KİRAZ BİTTİ, 

VİŞNE HASADI SÜRÜYOR” 

Önemli bir tarım şehri olan Isparta’da yazın tarım sektöründe yaklaşık 150 bin kişiye iş istihdamının sağlandığının altını çizen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, bir tarım şehri olan Isparta’da ilk önce gül hasadının başladığını bir süre devam eden gül hasadı sonrasında kiraz hasadının başladığını ve uzun bir süre de kiraz hasadının devam etmesinin ardından da son olarak geçtiğimiz günlerde Vişne, Domates ve Biber gibi ürünlerin hasadının başladığına dikkat çekti. Müdür Tuğrul, önümüzdeki Eylül ayında ise Isparta’nın en büyük tarım ürünü olan elma hasadının başlayacağını söyledi. Tuğrul, tüm bunların yanı sıra, buğday arpa gibi ürünlerin de hasat sezonunun devam ettiğini ve bunun da tarımda istihdam sağladığını ifade etti. 

“TARIM SEKTÖRÜNDE HASAT YOĞUNLUĞU 

TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR” 

Tarım şehri Isparta’da tarım sektöründe yoğun olarak işlerin Nisan - Mayıs aylarında başladığını ve son hasat olan elma hasadı çalışmalarıyla da Kasım ayına kadar tarımsal işlerin devam ettiğini ifade eden Müdür Tuğrul, Isparta’da Nisan- Mayıs aylarında yoğun bir şekilde başlayan ve Kasım ayına kadar da devam eden tarımsal alan çalışmaları sırasında bu arada hububat hasat dönemlerinde de yoğun bir şekilde çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

ELMA VE KİRAZ 

HASADI

UZUN SÜRÜYOR…

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Isparta’da tarım sektöründe en fazla elma ve kiraz hasadının sürdüğünü belirterek, özellikle elma ve kiraz hasadında Isparta merkez ve ilçelerinin yanı sıra çevre il ve bu illere bağlı ilçelerden de çalışmak için gelen vatandaşların bile bulunduğunu ifade etti. Ülkenin olduğu kadar Isparta’nın da önemli bir gelir kaynağı olan tarım sektöründe yaz mevsiminde yaklaşık olarak 150 bin kişiye iş istihdamı sağlandığına dikkat çekerek, yaptıkları çeşitli çalışmalarla tarımcılık sektörünü daha da geliştirmeleri halinde tarım sektöründe çalışacak olan vatandaş sayısının daha da artacağının sözlerine ekledi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.