150 Lira İçin 8 Bin Liralık Elektrik Trafolarını Çalıyorlar

Tedaş Isparta İl Müdürü Niyazi Kıvılcım, kentte geçen yıl 38 trafo, trafo yağı ve malzeme hırsızlıklığı meydana geldiğini belirterek, "150-200 lira elde edebilmek için onun en az 10 katı kadar devletimize ve halkımıza zarar veriliyor" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2012 13:02
150 Lira İçin 8 Bin Liralık Elektrik Trafolarını Çalıyorlar

Tedaş Isparta İl Müdürü Niyazi Kıvılcım, yaptığı açıklamada, Isparta'da özellikle yerleşim alanlarından uzak bölgelerde sık sık trafo, kablo, trafo yağı ve malzeme hırsızlığıyla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Geçen yıl Isparta'da 38 olayla karşılaştıklarını söyleyen Kıvılcım, bunların 5'inin aydınlatılabildiğini, bir olayın da ölümle sonuçlandığını kaydetti.

Hırsızlık olaylarında 10 trafo çalındığını anlatan Kıvılcım, her bir trafonun yaklaşık maliyetinin ise 8 bin lira olduğunu bildirdi. Kıvılcım, hırsızlık olaylarının büyük bir bölümünde trafo yağlarının boşaltıldığına dikkati çekti.

Bu tür hırsızlık olaylarında malzeme çalan kişilerin büyük paralar elde edemediklerine dikkati çeken Kıvılcım, "Oysa ki parasal miktarı çok cüzi ama halka ve bize verilen zararı çok büyük. Trafo yağı çaldıklarında bize zararı bin 500 lira ama bunların satacakları miktar, 150-200 liradır. 150-200 lira elde edebilmek için onun en az 10 katı kadar devletimize ve halkımıza zarar veriliyor" dedi.

Trafolarda meydana gelen hasarlar yüzünden elektriklerin kesildiğini, vatandaşın da bundan olumsuz etkilendiğini vurgulayan Kıvılcım, hırsızlık yapan insanların sadece devlete değil, bölge halkına da zarar verdiğini kaydetti.

Şarkikaraağaç'a bağlı Göksöğüt beldesinde bir kişinin trafo kabloları çalarken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiğini hatırlatan Kıvılcım,

"Kimisi de 3 kuruş kazanabilmek için hayatını kaybediyor" diye konuştu.

Hırsızlık yaptığı tespit edilen kişilere karşı yasal işlem yapıldığını ve kamu zararlarının da onlardan tahsil edildiğini belirten Kıvılcım, bu tür olayları gören insanların mutlaka en yakın güvenlik güçlerine haber vermelerini istedi. Kıvılcım, suçu işleyen kişilerin de cezalarını çektikleri takdirde, hatalarını tekrarlamakta çekimser davranacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.