150 Projeden Birinci Oldular

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü Robot Takımı, Akdeniz Üniversitesi Elektrik- Elektronik Topluluğu tarafından düzenlenen “Akdeniz Üniversitesi Robot Yarışması”na katıldı.

Yayınlanma:
150 Projeden Birinci Oldular

40 farklı üniversitenin öğrencilerin geliştirdiği 150’ye yakın robotun “Çizgi İzleyen”, “Mini Spor Yarışları”, “Çoklu Mini Spor Yarışları” ve “Yangın Söndüren” alanlarında dereceye girmek için çaba gösterdiği yarışmaya, yurt içi ve yurt dışında pek çok başarıya imza atan SDÜ Teknoloji Kulübü “Çizgi İzleyen” kategorisinde birinci olarak damgasını vurdu. yarışmaya 12 robotla katılan Teknoloji Kulübü, ilk aşamada 32 robot arasından 9 robotla girmeyi başardılar. İkinci aşamada ise son 8’e 2 robotla girdi ve yarışmadan 1. ve 6. olarak ayrıldı.

Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş “Dönemin başından beri gerek ülkemizde gerekse yurt dışında yapılan yarışmalara katılıp bunların birçoğundan derecelerle döndük. Bu yarışmanın önemi bizim için büyüktü. Çünkü bu sene yapılacak olan son robot yarışmasıydı. Biz Teknoloji Kulübü olarak robot ve diğer bilimsel çalışmalarda üniversitemizi temsil etmek için bu yola çıktık. Bu hedef doğrultusunda aldığımız bu birincilik ile robotiği ne kadar önemsediğimizin bir kanıtı niteliğindedir. Bunun dışında ekibimizin bir kısmı önümüzdeki haftalarda üniversitemizde düzenlenecek robot yarışması için yoğun tempoda hazırlıklara devam etmekteyiz.” dedi.
Teknoloji Kulübü Robot Takımı ekip lideri Aytunç Polat da “Böyle bir organizasyonda birincilik almak bizler için büyük önem arz etmekteydi ve burada üniversitemizi temsil etmekten gurur duyuyoruz. Bizler daha fazla başarı gerçekleştirmek için stratejik çalışmalar gerçekleştireceğiz. Sağladığı desteklerden dolayı SDÜ yönetimine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.