156 Kişi Vatandaşlıktan Çıktı!

Isparta’da çeşitli nedenlerden ötürü 156 kişi vatandaşlıktan çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ocak 2014 10:55
156 Kişi Vatandaşlıktan Çıktı!

Doğumla Türk vatandaşı olup çıkma izni alarak MAVİ KART sahibi olan 156 Ispartalı, Türk vatandaşlığından çıktı. Bu vatandaşların 135’i Isparta merkez, 10 tanesi Şarkikaraağaç, 11 tanesi ise Yalvaç ilçesinden.

Türk vatandaşlığını kaybedenler ve Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesinde belirtilen altsoylarına verilen ve söz konusu maddede belirtilen haklardan faydalanabileceklerini gösteren resmi belgeyi alan kişi sayısı 2013 yılında Isparta’da 156 olarak kayıtlara geçti.

Isparta Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü 2013 yılı istatistiklerine göre 156 Ispartalı MAVİ KART alarak Türk vatandaşlığından çıktı. 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 25 inci maddesi uyarınca Türk vatandaşlığından çıkma izni isteyen vatandaşlarımız bulundukları ve çalıştıkları ülkelerde daha iyi yaşam şartlarına kavuşmak, ekonomik, sosyal ve siyasal haklardan yararlanmak amacı ile başka bir devlet vatandaşlığına geçmek için Mavi Kart aldı.

Konu hakkında elde ettiğimiz bilgiye göre vatandaşların bazıları şu sebeplerden ötürü vatandaşlıktan çıktı: “Türk vatandaşlığından çıkma izni alan kişilerin nüfus kütüklerindeki kayıtları kapatılmakta ve yabancı muamelesine tabi tutulmakta, dolayısı ile ancak Türk kanunlarının yabancılara tanıdığı haklardan yararlanabilmekte idiler. Bu nedenle de vatandaşlarımız Türkiye’de kazanmış oldukları müktesep haklarını yitirmekteydiler. İşte, 29/05/2009 tarihinde yürürlüğe giren ve 6304 sayılı Kanunla değiştirilen 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ile yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince yararlanacak olanlar ve yararlanacakları hakların kapsamı genişletilmiştir”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.