167 Yeni Mezun Sağlık Ordusuna Katıldı

Isparta Anadolu Sağlık Meslek Lisesinden mezun olan 167 genç nefer sağlık ordusuna katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Haziran 2012 18:31
167 Yeni Mezun Sağlık Ordusuna Katıldı

Vali Memduh Oğuz, Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Diş Hekimleri Odası Başkanı Hüdai Kartöz, Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, öğrenciler ve velilerin katılımıyla mezuniyet töreni düzenlendi.

Vali Memduh Oğuz’un isteği üzerine valilik önünde düzenlenen mezuniyet töreninde 167 beyaz melek, vatandaşların yoğun katılımıyla düzenlenen törenle sağlık ordusuna katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende duygu yüklü bir konuşma yapan Okul Müdürü Zafer Ulusoy, öğrencilerine çalışkan ve üretken olmaları konusunda uyarıda bulundu.

58 hemşire, 24 radyoloji teknisyeni, 30 acil tıp teknisyeni, 25 diş protez teknisyeni ve 30 tıbbi sekreter olmak üzere 167 öğrenciyi mezun ettiklerini belirten Okul Müdürü Ulusoy; “Amacımız; Türk Milli Eğitiminin genel amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı mesleki eğitim ve öğretim görmüş, mesleki alanda almış olduğu bilgi ve beceriyi saha uygulamalarına yansıtan, yaratıcılık ve geniş boyutlarda düşünme gücüne sahip sağlıklı, disiplinli, profesyonel sağlık personeli yetiştirmektir” dedi.

Hemşirelik mesleğinin iyi niyetli olmayı gerektiren bir meslek olduğunu belirten Okul Müdürü Ulusoy 167 yeni mezun gence şu şeklide seslendi; “Yüksek öğretim ve eğitiminizi gerçekleştirerek mesleğinizi yüceltin. Mesleğinizdeki gelişmeleri takip edin, kişisel gelişime önem vererek kendinize ve çevrenize faydalı olun. İyi insan olmak için uğraşın, çalışkan ve üretken olun” dedi.

Halkoyunları gösterisi ve şiirlerin okunmasıyla devam eden törende okul birincisi İbrahim Topuz, başlangıçların güzel, gidişlerin zor, tanışmaların heyecanlı ve umutlu olduğunu, ayrılıkların ise acı olduğunu ifade etti.

Topuz konuşmasında; “Bu gün unutulmayacak dostlukların ve sevgilerin dolu dolu yaşandığı yılların son noktasındayız. Yüreğimizde ayrılığın acı hüznü, ama gönlümüzde yeni umutlar var. Bizlere her zaman desteklerini esirgemeyen ailelerimize, öğretmenlerimize ve okul idarecilerimize saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

İbrahim Topuz konuşmasında sonra yaş kütüğüne plaket çaktı ve diplomasını Vali Memduh Oğuz’dan aldı.

Mezun olan öğrencilerin bayrak ve flamayı bir alt dönem öğrencilerine devir teslim ettikten sonra mikrofona gelen Vali Memduh Oğuz, mezuniyet törenini neden valilik önünde Cumhuriyet Meydanında yaptıklarını anlattı.

Vali Oğuz; “Cinsiyet, ırk, dil, din ayrımı yapmadan insanlara hizmet edin”
Vali Oğuz konuşmasında; “Akkent Mahallesinde sanki biraz uzakta gibisiniz, sizi içimizde hissettiğimizi ifade etmek için bu töreni burada yapmayı okul yönetimine teklif ettik. Önce bir duraksadılar, hatta o saatte yağmurda yağıyordu, sayın valim tören esnasında da yağmur yağarsa dediler, bizde yağmaz inşallah dedik ve bugün bu güzel töreni Allahın izniyle hep birlikte gerçekleştiriyoruz.

Bundan iki fayda elde edildi. Birincisi; kendilerine bu okulumuza biz duygularımızı, onlarla ilgili hissiyatımızı söyleme fırsatı bulduk. İl olarak, vilayet olarak, halk olarak onlara olan ilgimizi ve desteğimizi ifade etme fırsatı bulduk. İkincisi; biz Isparta kamuoyu olarak bu meydanda bir gizli zenginliği ve güzelliği görmüş olduk. Geleceğe umutla bakan sizleri gördük.

Öğrencilerimizin disiplinli ve ciddiyetli bir şekilde yetişmiş hallerini görmek, hepimizi çok memnun etti.

Okulumuzda 598 öğrenci var, yani 598 tane hizmet gönüllüsü var. Onlardan da benim bir tek cümleyle istirhamım şudur; Size olan sevgimizi, size olan desteğimizi sizlerde insanlara hizmet olarak yansıtın. Ayrım yapmadan, cinsiyet, ırk, dil, din ayrımı yapmadan insanlara hizmet edin. Bunu da en güzel şekilde yapacağınıza inancım tamdır” dedi.

Tören protokol üyeleri tarafından öğrencilere diplomalarının verilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.