17 Aralık Sürecinde Neredeydiniz?

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, yurt talebine karşı durmanın Cumhurbaşkanın politikasıyla çelişmek anlamına geldiğini belirten SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talip Türcan’a şu göndermeyi yaptı:

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2014 10:33
17 Aralık Sürecinde Neredeydiniz?

SDÜ’nün merkez yerleşke içerisine yapmaya çalıştığı yurt ve sosyal tesis projesi, Isparta’nın gündemine oturmuş durumda. Konuyla ilgili son olarak SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talip Türcan bir açıklamada bulunarak belediyeyi eleştirmişti. Türcan, “Belediye bu projeye karşı çıkarak ve engel olarak Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetin politikalarına ters düşüyor” demişti. Zabun bu konuda red veren Belediye Meclisini savundu.

BAKANLIĞIN YURT TALEBİNİ ENGELLEMİŞLERDİ

Bu açıklama sonrası SDÜ Yönetimine ince mesajlar veren Zabun, şunları söyledi; “Belediye Meclis üyelerimizle de konuyu öncesinde istişarelerimizi yaptık. O çerçeve içerisinde meclis üyesi arkadaşlarımız orada da duruşunu gösterdiler. Biz kesinlikle böyle bir çalışmaya sıcak bakmıyoruz. Çünkü o zaman eğer üniversitenin rektör yardımcısı pozisyonunda karşı açıklama söz konusu ise o zaman dönüp şunu sormak lazım; Gençlik ve Spor Bakanlığı daha önce yurt yapmak için yer talebinde bulunmuştu ancak üniversite maalesef bu konudaki talebi uzun zaman engelledi. Yahut çok uygun olmayan, yüksek gerilim hattının bulunduğu bir mekânı göstermek suretiyle bunun önüne geçti ve önünü kesti. Eğer bugün özel bir firma ile çok uzun yıllara sari anlaşma yapmak suretiyle giderayak böyle bir açıklama yaptıysa bu hem bizim kafamızda hem toplumun vicdanında ciddi soru işaretleri barındıran bir konudur.

SAYIN CUMHURBAŞKANININ SÖZÜNÜ BİZ YERE DÜŞÜRMEYİZ

Böylesi soru işaretlerini barındıran bir konuya bizim destek vermemiz mümkün değildir.

Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın politikalarından söz edildi. Sayın Cumhurbaşkanın sıkıntının çözümü noktasında ortaya koymuş olduğu iradeyi anlayamamak anlamına gelir. Ya da böyle bir sözünü kötüye kullanmak veya suiistimal etmek anlamına gelir. Hiç kimse merak etmesin Sayın Cumhurbaşkanının sözünü biz yere düşürmeyiz. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın yurtlarla ilgili sözünün sonuna kadar arkasında oluruz. Bu çalışmalarla ilgili de biz Isparta’da hiç sorun yaşamadık. Çok değişik kanallarla öğrencilerimize barınabilecekleri imkânları sağladık. Bundan sonraki süreçte de sağlamaya devam ederiz. Gerekirse özel sektör gerekirse de devlet eliyle bir taraftan da yurtları yapmaya devam ederiz. Ama bunu şehrin dengelerini ve dinamiklerini gözeterek yaparız. Bu açıdan da bu açıklamayı doğru bulmuyorum.

17 ARALIK SÜRECİNDE NEREDEYDİNİZ?

Sayın Cumhurbaşkanı 17 Aralık’tan bu yana bir mücadelenin içerisinde. Sayın Cumhurbaşkanı, AK Parti camiası, topyekûn Türkiye bu mücadeleyi verirken, bugün o açıklamayı yapan arkadaşlar neredeydi diye dönüp de sorarlar o zaman.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum