17 İlde FETÖ Operasyonu

17 İlde FETÖ Operasyonu

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Eylül 2018 13:25
17 İlde FETÖ Operasyonu

TOKAT'ta, FETÖ/PDY'nin 'mahrem askeri yapılanması', 'emniyet yapılanması' ve 'mahrem hakim- savcı sınavlarına hazırlık çalışma evleri' soruşturmaları kapsamında 17 ilde 24 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı verildi.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY'nin 'mahrem askeri yapılanması', 'emniyet yapılanması' ve 'mahrem hakim- savcı sınavlarına hazırlık çalışma evleri' soruşturmaları kapsamında İstanbul, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Hatay, Isparta, İzmir, Kastamonu, Manisa, Mardin, Samsun, Tekirdağ, Tokat, Kocaeli, Erzincan, Kayseri ve Adıyaman'da operasyon başlatıldı. Halen görevde olan 1 binbaşı, 7 astsubay, 1 uzman jandarma çavuş, ihraç edilen 1 astsubay, 3 Kara Harp Okulu ile 2 Astsubay Meslek Yüksekokulu'ndan ilişiği kesilen askeri öğrenci, meslekten ihraç edilen 5 polis memuru ve 4 avukat hakkında gözaltı ve arama kararı verildi. Başsavcılığın talimatı üzerine polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması için operasyon başlattı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.