17 İlde FÖTE Operasyonu

17 İlde FÖTE Operasyonu

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Aralık 2018 14:08
17 İlde FÖTE Operasyonu

Aralarında Isparta'nın da bulunduğu 17 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün 'mahrem imamları' tarafından ankesörlü telefonlarla aranan, 46'sı infaz koruma memuru, 4'ü zabıt katibi toplam 62 kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerden 53'ü, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 2014-2016 yıllarında ankesörlü telefon üzerinden ardışık olarak ve düzen içinde, örgütün 'mahrem imamları' tarafından arandıkları tespit edilen 46 infaz koruma memuru, 4 zabıt katibi, 4 mübaşir, 1 icra memuru, 1 veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 1 şoför, 1 teknisyen, ceza infaz kurumunda görevli 1 aşçı, 1 kaloriferci, 1 güvenlik görevlisi ve örgütün 'mahrem imam'larıyla yoğun telefon irtibatı bulunan 1 zabıt katibinden oluşan 62 kamu görevlisi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bunun üzerine polis ekiplerince İzmir merkezli Adana, Manisa, Gaziantep, Balıkesir, Uşak, Isparta, Sivas, Elazığ, Karabük, Kütahya, Denizli, Ankara, Bursa, Erzincan, Kayseri ve Afyonkarahisar'da eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Bu sabah 33'ü İzmir, diğerleri farklı illerde olmak üzere 53 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ise aramalar yapıldı. Diğer 9 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.