18 İşçi Kış Günü İşten Çıkarıldı!!!

Şarkikaraağaç’ta çürük raporu verilen Yüksek Öğrenim ve Kredi ve Yurtlar Kurumunda çalışan 18 işçi işten çıkartıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ekim 2013 11:06
18 İşçi Kış Günü İşten Çıkarıldı!!!

Özel bir şirkette çalışan Güvenlik, Kalorifer ve temizlik işlerinde çalışan 18 işçinin işine son verildi.

Şarkikaraağaç’ta çürük raporu verilen Yüksek Öğrenim ve Kredi ve Yurtlar Kurumunda görevli müdür yardımcısı Dilek Yürek’linin 18 çalışan işçiye “Pazartesi günü işe gelmeyin, gelirseniz de boşu boşuna gelmiş olursunuz. Puantajlarınıza işlemem dediği ifade edildi”.

Yüksek Öğrenim ve Kredi ve Yurtlar Kurumunda çalışan işçilere herhangi bir yazı gelmediğini Müdür Yardımcısı Dilek Yüreklinin sözlü olarak söylediğini dile getirdirler. İşten çıkarılan vatandaşlar “odun, kömür alamadıklarını soğuk kış gününde mağdur edildiklerini söylediler.

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 3 çocuk yapın diyor ama, yaptığımız çocukları nasıl besleyeceğimizden haberdar değiller. Çalışma Bakanımız taşeron işçiyi mağdur etmek için mi yasa çıkarıyorlar, işten çıkarılan 18 işçi halen daha 31 Aralık 2014’e kadar sözleşmelerinin olduğunu dile getirdiler.

"Kimimiz evli, kimimiz borçlu, durumumuz çok kötü. Çoluk çocuk kış aylarında ne yapacaklarını şaşırdıklarını,önümüzdeki bayramın geldiğini, ne yiyip ne içeceklerini, çocuğunu okula nasıl göndereceklerini, servis parasını nasıl ödeyeceklerini dile getirdiler.

18 işçinin de kirada oturduğunu, kirayı ödeme yapamadıklarında ev sahibinin kapının önüne koyacağını söylediler.

Bazı çalışanların çocukları ile birlikte gelmesi gözlerden kaçmadı. İşten çıkarılan babalarının yanına gelen çocuklar ise üzgün oldukları gözlerden kaçmadı. Babalarının işten çıkarılmamasını istedi.

Konu ile ilgili çıkarılan 18 işçi Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’ten ve KYK Antalya Bölge Müdürlüğünden yardım istedi.

YENİDEN AÇILACAĞININ MÜJDESİNİ VERMİŞLERDİ…
18 Eylül 2013 Çarşamba günü Şarkikaraağaç’a gelen Kredi Yurtlar Bölge Müdürü Ahmet Sütcü, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, İlçe Kaymakamı Abdullah Akdaş, Şarkikaraağaç Yüksek Öğrenim ve Kredi ve Yurtlar Kurumunun kiralama yöntemiyle ilgili çalışmalar başlattıklarını en kısa zamanda açılacağının müjdesini vermişler idi.

Haber / Foto : Fatih Demirtaş

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.