18 Mart Çanakkale Zaferi Etkinlikleri

18 Mart Şehitler günü ve Çanakkale Zaferinin 97.yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Isparta'da da törenlerle kutlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2012 11:27
18 Mart Çanakkale Zaferi Etkinlikleri

18 Mart Şehitler günü ve Çanakkale Zaferinin 97. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Isparta'da da törenlerle kutlandı.

Isparta Şehitliği'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma programı Şehitlik Anıtı'na valilik, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığının çelenklerinin sunumu ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Binbaşı Erdinç Göker yaptı. Şehitlerin, vatan sevgisinin ve Türk bağımsızlığının meşalesi olduğunu belirten Binbaşı Göker, şehitlerin ölmediğini söyledi. Şehitler ölmez toprak olup ölümsüzleşirler diyen Göker, "18 Mart, Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin Türk milletinin esir edilemeyeceğinin Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür. Bugün; gencecik canlarını vatan, namus ve bayrak uğrunda destanlaştığı, ölümsüzlük şerbetini içenleri Allah'a kavuştukları gündür. Dualarla davul ve zurna ile asker ocağına gönderdiği çocuğunun tertemiz alnını öperek, son yolculuğuna uğurlayan aziz şehit analarının, babalarının, eşlerinin ve çocuklarının gurur günüdür" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Isparta Valisi Memduh Oğuz, Şehitlik Özel Defteri'ne duygu ve düşüncelerini yazarak imzaladı. Tören sonunda şehit mezarları ziyaret edilerek, dualar edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.