18 Yaşındaki Gencin İsyanı: Ölmek İstemiyorum

Isparta'da, Muzaffer Türkeş Mahallesi'nde tek katlı bir evde yaşam süren Özek ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Yayınlanma:
18 Yaşındaki Gencin İsyanı: Ölmek İstemiyorum

Doğuştan işitme engelli anne Bakiye Özek, 5 yıldan bu yana akciğer hastası olması nedeniyle çalışamayan baba Doğan Özek, 4 yıldır anemi sonucu bağırsaklarında kitle belirlenen 18 yaşındaki oğulları Hüseyin Özek'in tedavisi için yardım bekleniyor.

Anemi hastalığına bağlı kan değerlerinin düşmesi sonucu yürüyemediğini, halsiz kaldığını, bu nedenle çalışamadığını belirten Hüseyin Özek, bağırsaklarında kitle olduğunu, olası bir kanama durumunda kanın durdurulamamasına bağlı hayatını kaybedebileceğini söyledi.

Bu kanamayı durdurabilecek ünitelerin Ankara'da bulunduğunu Isparta'daki hekimlerden öğrendiğini söyleyen Özek, şöyle konuştu: "Üç buçuk yıldır tedavi görüyorum, iyileşemedim. Isparta'da Süleyman Demirel Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bana sürekli kan veriliyor. Ancak bir ay sonra yine kan değerlerim düşüyor. 18 yaşına girince sağlık güvencem kalmadı. Kanamayı durdurmayı sağlayacak tedavi imkanı olmasına rağmen, güvencem olmadığı için tedaviye gidemiyorum. Bu tedaviyi karşılayacak maddi durumumuz da yok. Büyüklerimizden yardım istiyorum. Yaşamak istiyorum. Ölmek istemiyorum."

KOMŞULARININ YARDIMIYLA GEÇİNİYORLAR
Baba Doğan Özek, 5 yıldır akciğer hastası olduğunu, nefes darlığı nedeniyle çalışamadığını sürekli ilaç kullanmak zorunda kaldığını iletti. Hiçbir gelirleri olmadığını, komşularının yardım ettiğini belirten Özek, "Oğlum hasta. Oğlumun kurtulmasını istiyorum. Büyüklerimizden yardım bekliyorum" dedi.

ÖLÜME TERK ETMEYELİM
Komşuları Murat Yaman ise, komşu olarak aileye yardım ettiklerini ama yeterli olamadıklarını ifade ederek, "Hastalığının çaresi Ankara'da ancak oraya gidip tedavi olacak durumu yok. 18 yaşındaki çocuğumuzu ölüme terk etmeyelim. Biz çocuğumuzun Ankara'ya gönderilmesi için uzanacak bir yardım eli bekliyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum