18 Yaşından Küçüklere Satışı Yasaklandı

Ailesinin yanından ve devlet yurtlarından kaçan çocukların olumsuz durumlarla karşılaşmasını önlemek amacıyla 18 yaşından küçüklere şehirlerarası otobüs terminalleri, hava limanları ve tren istasyonlarında bilet satışı yasaklandı.

Yayınlanma:
18 Yaşından Küçüklere Satışı Yasaklandı

Isparta Valisi Vahdettin Özkan'ın imzası ile yayımlanan kararda, amacın ailesi ve kaldığı kurum dışında evden ya da yurttan kaçan veya kayıp olarak aranan çocukların karşılaşabilecekleri olumsuzlukların engellenmesi, izinsiz il dışına çıkmalarının önlenmesi amacı taşıdığı belirtildi.

Türk Medeni Kanunu ile diğer kanunların ilgili maddelerine dayandırılan kararda, şunlara yer verildi:

"Şehirler veya ilçeler arası otobüs terminallerinde, hava limanlarında, tren istasyonlarında ve bunların acentelerinde, bilet satış yerlerinde 18 yaşından küçüklere bilet satışı yapılamaz. Yalnız başlarına bilet talep etmeleri halinde iletişim araçlarıyla velisi veya vasisi ile irtibata geçilerek, çocuğun seyahatinden bilgisi olup olmadığı teyit edilir. 18 yaşından küçüklerin yalnız başına bilet talep etmelerinden velisi veya vasisinin bilgisi olmadığı tespit edilmesi halinde derhal kolluk kuvvetlerine haber verilir. İnternet üzerinden satışlarda da acente görevlisi bilet alan kişinin kimlik kontrolünü yapacak, velisi ile irtibata geçecektir."

Kararda, bu maddelere uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca idari yaptırım uygulanacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum