19 Yıllık Rüyada Son Etap da Aşıldı

Kamu- Özel Ortaklığı Finansman Modeli (PPP) ile inşa edilecek Şehir Hastanesi için Isparta'nın 19 yıldır beklediği son süreç de tamamlanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Eylül 2014 01:53
19 Yıllık Rüyada Son Etap da Aşıldı

Akdeniz Gazetesi Haberidir;

1995 yılında Devlet Hastanesi yapılarının depreme karşı dayanıksız olması ne¬deniyle gündeme gelen Bölge Sağlık Kampusu Projesi'nde son etap... Kamu- Özel Ortaklığı Finansman Modeli (PPP) ile inşa edilecek Bölge Sağlık Kampusu için 'İzleme- Değerlendirme- Danışmanlık Hizmet Alım İhalesi' yapılacak. İhale 13 Ekim Pazartesi günü; saat 10.30'da Ankara'da gerçekleştirilecek.

İŞTE O KADRO
Süreçte total 61 kişilik uzman ekip görev yapacak. 'Proje Yöneticisi, Tıbbi Donanım Planlayıcısı, Operasyon ve Has­tane Yönetimi, Bilgi Teknolojileri Uygulayıcısı, Hukuk, Mimar, inşaat- Makine- Harita- Elektrik Mühendisi' görev alacak. Kesin ve uygulama projesinde 15; yapım aşamasında ise 33 uzman kadro çalışacak, işte bu kadro, 'kilit- kesin uygulama- yapım aşaması' için uluslararası ihale ile seçilecek.

AKFEN HOLDİNG
Ana ihaleyi AKFEN Holding kazandı. Proje maliyeti 573 Milyon TL. AKFEN Holding, total 220 Bin 1x12 arsada Bölge Sağlık Kampusu'nun işletimini 25 yıl süre ile ya­pacak. Kampus'ta Nitelikli Klinik Tedavi birimi 500 ola­cak. 18 Ameliyathane, 204 Poliklinik yer alacak. Kampus'ta 2 Bin 262 araç kapasiteli otopark inşa edile­cek. Heliport Alanı konuşlandırılacak.

İŞTE O ÇALIŞMA
Sağlık Bakanlığı, Yatırımlar Genel Müdürlüğü, Bölge Sağlık Kampusu İzleme ve Değerlendirme Danışmanlık Hizmeti İhalesi açtı.
Kamu- Özel Ortaklığı Finansman Modeli (PPP) ile inşa edilecek proje için son ihale 13 Ekim 2014’te; saat I0:30’da Ankara'da yapılacak.Karar Resmî Gazete’de yayımlandı.

1080 TAKVİM GÜNÜ
Proje işe başlama tarihinden itibaren 1.080 takvim gününde tamamlanacak. İşletmeye geçişi müteakip nihai (kesin) kabule kadar geçecek olan 720 gün süre hariç tutuldu.

İhalenin niteliği ise özetle şöyle an­latıldı: İhale kapsamında yer alan bütün bi­naların mimari, betonarme, elektrik, mekanik, altyapı ile çevre düzenlemesi ve hastanede medikal mühendislik pro­jelerinin kontrolü ve organizasyonunu yapmak 1.080 takvim gününde tamamlanacak. İşletmeye geçişi müteakip nihai (kesin) kabule kadar geçecek olan 720 gün süre hariç tutuldu.

İhalenin niteliği ise özetle şöyle an­latıldı: İhale kapsamında yer alan bütün bi­naların mimari, betonarme, elektrik, mekanik, altyapı ile çevre düzenlemesi ve hastanede medikal mühendislik pro­jelerinin kontrolü ve organizasyonunu yapmak.

ISPARTA, 112 ACİL HELİKOPTER/ UÇAK AMBULANS KOMUTA MERKEZİ, KALP, ONKOLOJİ, PSİKİYATRİ HASTANESİ DE İSTİYOR
112 ACİL HELİKOPTER/ UÇAK AMBULANS:
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) Birleşmiş Milletler (UN) ve T.C. Ekonomi Bakanlığından getirdiği 1,5 Milyon Dolar hibe kaynak ile Sağlık Turizmi hedefine koşan Isparta, 112 Acil Helikopter/ Uçak Ambulans Komuta Merkezi istiyor

KALP, ONKOLOJİ, PSİKİYATRİ:
Kampus'ta, ileride Gelişim Alanı'nda konuş­landırılmak üzere; hepsi bağımsız olacak şekilde 'Kalp) 'Onkoloji' ve 'Psikiyatri' Has­tanesi yapılmasını İstiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da AKFEN Holding'in kazandığı Ana ihale sürecinde bunları söylemişti.
Proje Maliyeti: 573 Milyon
Kampus: 220 Bin m2
Kapasite: 755 kişi (500 Tek kişilik klinik tedavi)
Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi kapasitesi: 305
Genel Hastane kapasitesi: 450
Poliklinik: 204
Ameliyathane: 18
Ana ihale: AKFEN Holding
Açılış sözü: 30 Ağustos 2016

111-003.jpg

222-005.jpg

333-001.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.