2 Ay İçerisinde Temeli Atılacak

2 Ay İçerisinde Temeli Atılacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Şubat 2015 15:51
2 Ay İçerisinde Temeli Atılacak

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde yapılacak olan Ekonomi Kampüsü’nün temeli 2 ay içerisinde atılacak. Projesi Belediye’ye giden kampüs için ITSO yönetimi kendi cebinden dahi para katacak. Yine ITSO tarafından bankadan kredi çekilecek.

Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) koordinasyonunda hayata geçirilecek olan EKONOMİ KAMPUSU Projesi için taşlar yerine oturdu. 5 katlı yapının teraslarında orijinal Rosa Damescana (Isparta Yağ Gülü) yetiştirilecek. Kampus ana girişinde ise devasa boyutlarda mermere işlenmiş İnce Has Gül (‘­ Coğrafi İşaret’ tescilli) Isparta Halısı olacak. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in en büyük hayalleri arasında yer alan Ekonomi Kampüsü 2 ay içerisinde İstanbul Yolu üzerine yapılacak. Memleket sevdası ile yanıp tutuşan işadamları kendi ceplerinden dahi para katarak inşaatın biran önce bitmesi için mücadele edecek. Kampus, sadece bir ‘yapı’ değil. Isparta ekonomisi açısından Rönesans içeriyor. Ekonomi kurumları (ITSO), iktisadi kalkınma destekçileri (BAKA), TSE ve diğer kurumlar aynı şemsiye altında olacak. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “projeyi en fazla 2 yıl içerisinde bitireceğiz” dedi.

İŞTE ÖZELLİKLERİ
İstanbul Yolu üzerinde mülkiyet hakları ITSO’ya ait olan 5.900 m2 yüzölçümlü arsa üzerine konuşlandırılacak Ekonomi Kampusu özellikleri şöyle:
­ Alan: 5.900 m2
­ İnşaat alanı: 2.000 m2
­ İnşaat toplam alanı: 18.000 m2
­ Açık alan: 3.900 m2
­ Açık alan sosyal donatı, otopark ve yeşil düzenlemesinden oluşacak.
TERASLARDA ROSA DAMESCANA
5 katlı yapının terasları mimari açıdan Rosa Damescana (Isparta Yağ Gülü) yetiştirilmesine uygun şekilde tasarlandı. Bu bağlamda teraslarda Isparta Yağ Gülü yetiştirilecek.

2 YILDA BİTİRECEĞİZ
Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Mimar/ Kentsel Dönüşüm Uzmanı Muhammed Said Uyar’ın eserini 2 yıl içerisinde hayata geçireceklerini söyledi. Başdeğirmen, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) başta olmak üzere tüm kurumları bir araya getiren bir şemsiye kurdukları için çok mesut olduğunu söyledi. Başdeğirmen, EKONOMİ KAMPUSU’nu ‘ORTAK AKIL’ eseri olarak tanımladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.