2 Milyon Emekliye Müjde

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için torba yasadan yeni bir maaş daha çıkacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2014 10:27
2 Milyon Emekliye Müjde

Milyonlarca çalışana gelen müjdelerden sonra, emeklilere de yeşil ışık yandı. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için torba yasadan yeni bir maaş daha çıkacak.

İŞTE DETAYLAR..
Taşeron işçilere iyileştirmeden doğum teşviği paketine, 4C'liye kadrodan Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası affına kadar çok sayıda önemli düzenlemeyi kapsaması beklenen torba yasa tasarısı, milyonlarca emeklinin de umudu oldu.

İntibak zammı isteyen 2000 yılı ve sonrası emeklileri, heyecanla tasarıyı beklemeye başladı. Geniş kitleleri ilgilendiren torba yasa tasarı için geri sayım başladı. Edinilen bilgiye göre; tasarı bu ay sonuna kadar ya da Şubat başında Meclis'te olacak.

Tasarıda pek çok önemli düzenleme ile birlikte, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanları kapsayacak yeni intibak çalışmasının da olması bekleniyor.
20-355 LİRA ZAM OLABİLİR
2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 2 milyon kişiye, Ocak 2013'te intibak zammı verilmişti. Bu gelişme üzerine 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlarda da intibak zammı beklentisi başlamıştı. İlk intibak ile 2000 yılından önce emekli olanların maaşlarında 20 ila 355 lira arasında zam olmuştu. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara da bu miktarların çıkma ihtimali var.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.