2 Saatte, 2 Bin 43 Kişinin Kimlik Sorgulaması Yapıldı

İl Merkezi ve ilçelerde polis tarafından yapılan Huzur Operasyonu’nda 2 bin 43 kişinin Genel Bilgi Tarama (GBT) Sorgulaması yapıldı. 8 aranan şahıs yakalandığı operasyonda, 1 adet ruhsatsız silah ve 1 adet pompalı tüfek ele geçirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Aralık 2012 22:32
2 Saatte, 2 Bin 43 Kişinin Kimlik Sorgulaması Yapıldı

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz Cuma akşamı düzenlenen Huzur Operasyonu’nda, il merkezi ve ilçelerdeki alkollü işletmeler, kafeler ve kıraathanelerde ile şehrin giriş – çıkışlarında kontroller yapıldı.

Operasyon kapsamında İl Merkezi ve İlçelerdeki Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüklerinin yanı sıra, tüm şubelerden çok sayıda amir ve polis memuru görev aldı.

Şehrin 4 giriş ve çıkışında görev alan ekipler şüpheli araç ve şahıs kontrolleri yaparken, 8 bölgeye dağılan timler de kent merkezinin ayrı noktasında, oluşturulan timlerce umuma açık mekanlar üzerinde uygulama yapıldı.
İlçe Emniyet Müdürlükleri de yapılan uygulamaya kendi mıntıkaları dahilinde uygulamaya katıldılar.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or’un da tek tek dolaşıp takip ettiği uygulama kapsamında, tüm şube müdürleri de timlerin başlarında bulunarak görev aldıl.

Huzur Operasyonu kapsamında polisin yaptığı denetimlerde; toplam 50 işyeri kontrol edilirken, 9 işyerine çeşitli konularla alakalı tutanak tanzim edilerek ceza- i işlem yapıldığı belirtildi.

Yaklaşık 120 dakikada 2 bin 43 kişinin GBT sorgulamasını yapan operasyon timleri, çeşitli suçlardan aranan 8 kişiyi yakalayarak gözaltına alırken, 2 kişiye de idari işlem yaptı.

Öte yandan uygulama kapsamında 2 şahsa da ruhsatsız silah ve ruhsatsız pompalı tüfek bulundurmakla ilgili ”6136 Sayılı Kanun’a Muhalefet’”suçundan işlem yapıldığı kaydedildi.

Yapılan çalışmalarda suç kaydı bulunan şahısları tespit eden operasyon timleri, Asayiş Şubeye bağlı Yıldırım ve Yunus Ekiplerinden yardım isteyerek, şüphelilerin ilgili şube ve merkezlere sevkini sağladı.

4 ayrı bölgede yapılan trafik uygulamalarında ise, 3 aracın trafikten men edildiği öğrenildi.

Feti KILIÇ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum