2. Fabrikanın Temeli 1 Haziran’da Atılıyor

Isparta Belediyesi üç ay önce temelini attığı ve şu günlerde sona yaklaşıldığı BİMSBLOK fabrikasının yanına ikinci bir fabrika daha kuruyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mayıs 2011 11:07
2. Fabrikanın Temeli 1 Haziran’da Atılıyor

1 Haziran’da temeli atılacak olan fabrika yine pomza madenini kullanacak. İnşaat sektöründe yalıtım malzemesi üretecek olan fabrika ürettiği ürünü ihraç da edecek.

1 Haziran Çarşamba günü saat 11.00’de görkemli bir törenle yapılacak olan temel atma törenine tüm halk davet edildi. 2600 m2 kapalı alan üzerine kurulacak Ekolojik Yapı Ürünleri fabrikası Türkiye’de üretim yapan fabrikaların en az iki misli üretim yapacak. Kimyasal maddelerden uzak tamamen doğal malzemelerden üretilcek olan ürün inşaatların yalıtımında kullanılacak. Hiçbir kimyasal madde katılmadığı için halk sağlığına ve doğaya’da zarar vermeyen ürün olacak. Bilimsel çevrelerce de kimyasal madde olmadığı için gelecekte aranan fabrikalar arasında ilk sırayı alacak.
Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yapılan çalışmaları da yakından takip ediyor.

Günaydın yaptığı açıklamasında, “Isparta’mıza günde 100 bin BİMSBLOK üretimi yapan bir fabrika kurmak için temelini attık. Bu fabrikamız bu günlerde bitme noktasına geldi. Aynı alana ikinci bir büyük fabrikamızı daha kuruyoruz. Bu fabrikamızın hammaddesi de pomza madeni olacak. Fabrikamızda üreteceğimiz ürün yine inşaatta kullanılacak. İnşaatların dış yalıtımında döşeme ve kaplamalarda kullanılacak. Ayrıca ürettiğimiz ürün su yalıtımında da büyük katkı sağlayacak. Üreteceğimiz ürünün neredeyse tamamını ihraç edeceğiz. Yani Isparta’mıza % yüz döviz getirecek bir ürün olacak. Kuracağımız fabrika 10 bin ton kapasiteli olacak. Türkiye’de şu ana kadar kurulan fabrikaların üretim kapasitesi 5 bin tonu geçmemektedir. Üreteceğimiz ürünün hammaddesi de hemen yanı başında. Fabrikamızı malzemesinin içine kuruyoruz. Böylece taşıma masraflarını da en aza indirmiş olacağız. Ürettiğimiz ürünü de dış ülkelere göndermek için Antalya limanımızı kullanacağız. Ürettiğimiz ürünü de buradan dış ülkelere sevkıyatını yapacağız.

26 bin metrekare kapalı alanda kuracağımız Ekolojik Yapı Ürünleri fabrikamızda hiç kimyasal ürün kullanılmayacaktır. Tamamen çevre dostu olan ürünümüzü bilimsel çevrelerin de yakından takip ettiğini biliyorum. Ürünümüzün tamamen doğal olması bilim çevresini de heyecanlandırmaktadır. Bilim adamları ürünümüzü geleceğin ürünü olarak nitelendirmektedir. ” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.