20 Aydır Muhtarlık Seçimlerini Tartışıyorlar

20 Aydır Muhtarlık Seçimlerini Tartışıyorlar

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Kasım 2015 17:34
20 Aydır Muhtarlık Seçimlerini Tartışıyorlar

Nurettin Arkan / YALVAÇ - DHA

Yalvaç ilçesine bağlı Eyüpler Köyü'nde muhtarla, köylü karşı karşıya geldi. 2014 yerel seçimlerinde muhtar seçilen Ercan Akden'in muhtarlığı ilçe seçim kurulu kararı ile eski muhtar Ahmet Turan'a verilince köylü tepki gösterdi.

ÖNCE YARDIM ETTİ SONRA KENDİSİ DE ADAY OLDU
Köyde bir dönem muhtarlık da yapan Ahmet Turan, 25 yıllık arkadaşı Ercan Akden'i 30 Mart 2014 seçimlerinde aday olmaya ikna etti. 5 adayın katıldığı seçimlerde bir süre Akden'in seçim çalışmalarına katılan Turan, daha sonra kendi adaylığını açıkladı. Ancak Ercan Akden 192 oy alarak muhtar seçilirken, Ahmet Turan ise 160 oyla ikinci sırada yer aldı.

SABIKASININ SİLDİRMEYİ İHMAL ETTİ
Ercan Akden'in 2002 yılında karıştığı bir hırsızlık nedeniyle sabıkası olduğu ve adli sicil kaydını sildirmek için başvurmadığı belirlendi. Ahmet Turan, seçimden bir gün sonra itirazı üzerine ulçe seçim kurulu, Ercan Akden'e mazbatasını vermedi.

"BANA OYUN OYNADI"
Görev, seçimde ikinci olan Ahmet Turan'a verildi. Akden sabıka kaydını seçimden 1 hafta sonra sildirse de bir işe yaramadı. Ercan Akden, sabıka kaydını sildirmeyi ihmal edince 25 yıllık arkadaşının kendisine oyun oynadığını öne sürdü.

KÖYLÜ TEPKİLİ
Ahmet Turan ise anayasal hakkını kullandığını savundu. Köy halkı ise seçimi kazanan muhtar adayını sabıkası olduğu gerekçesiyle şikayet ederek muhtarlığı elinden aldığı gerekçesiyle Turan'a tepkili.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum