20 Bin Ziyaretçisi Var Ama....

Isparta'nın turizm alanında en iddialı olduğu alan hiç şühhesiz inanç turizmi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Nisan 2013 12:21
20 Bin Ziyaretçisi Var Ama....

Nur Cemaatinin lideri Said-i Nursi'nin yaşadığıIsparta merkezdeki ev, sürgüne gönderildiği Barla'daki evi ve dünyaya yaydığı mesajlarını kaleme aldığı Çam Dağı önemli bir çekim merkezi.

Gerek Kepeci Mahallesi'ndeki yaşadığı ev, gerekse Barla'daki evi binlerce misafir ağırlıyor. Said-i Nursi'nin mesajlarını dünyaya yaydığıBarla'daki evi ve çam dağı bölgesi özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor. Bazı günlerde ziyaretçisayısı 20 bini buluyor.

Bu kadar çok misafirin ziyaret için geldiği Barla'da sorunlar da var. Belde statüsündekiBarla'da kanalizasyon, su, temizlik ve diğer ihtiyaçlar belediye tarafından gideriliyor. Kıt-kanaat imkanlara sahip Barla Balediyesi, beldenin kanalizasyon sistemi, temizlik hizmetleri, içme suyu sistemi gibi ihtiyaçları yerine getiriyor.

Belediye, ilçeyi güzelleştirmek için 10 bin m2 taş döşedi. Ancak Barla Belediyesi, 2014 seçimiyle birlikte köye dönüşüyor. Nüfusu 1634 olarak tespit edilen belde köye dönüştürülecek. Ancak Barla Belediyesi'nin nüfus tespitine itirazı var. Belediye Başkanı Mehmet Sert'e göre bmeldenin nüfusu 2038. 2012 nüfus tespitinin 2038 olmasına rağmen 2011 tespiti olan 1634 nüfusunun dikkate alınmasına tepki gösteren Barle Belediye Başkanı Sert, konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşımaya hazırlanıyor.

Barla Belediyesi, 2012 yılı nüfusunun dikkate alınması için köye dönüşme kararına Ankara İdare Mahkemesi nezdinde itiraz etti. İtiraz kabul görürse, Barla köy olmaktan kurtulacak.

Ancak Belediye Başkanı Sert, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkını da kullanacak. Şu anda Barla'nın 3 bin nüfusu olduğunu iddia eden Sert, "yazın nüfusumuz 6 bine kadar ulaşıyor. TÜİK 2011 sonucu dikkate alınıyor. 2012 sonucu da 2 binin üzerinde. Barla köye dönüşmemeli. Eğer dönüşürse bu alandaki cazibesini yitirir, birçok sorunla karşı karşıya kalır" dedi.

Barla Belediye Başkanı Mehmet Sert, kıt kanaat imkanlarla beldeye hizmet ettiklerini anlattı. Kanalizasyon sistemi başta olmak üzere, kilit parke taşı döşenmesi, park yapımı, ışıklandırma, temizlik, sportif tesisler anlamında önemli yatırımlar yapıldığını belirten Sert, diğer ihtiyaçların karşılanması için desteğe ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Barla'ya hafta sonları çok sayıda ziyaretçi geldiğini bazen ziyaretçisayısının bir günde 20 bini bulduğunu vurgulayan Sert, "beldemizde tuvalet yok. İnsanlar geliyor ama ihtiyaç giderebilecekleri güzel bir tesis yok. Yine abdest alacak tesisler yok.

En Büyük Sıkıntı Otopark
Araç koyacak yer bulunamıyor. Böylesine önemli bir yerde, bu çağda tuvalet, otopark olmaması büyük bir eksiklik. 81 ilden hatta başka ülkelerden gelen misafirlerimiz oluyor. Ama bu eksiklikler Barla'ya puan kaybettiriyor. Barla'nın hiçbir eksiği yokmuş bir fazlalık belediye başkanı varmış. Belediyemizi kapatıp, fazlalığı ortadan kaldırıyorlar.

Köy olduktan sonra zaten sıkıntılı olan hizmetler daha da aksayacaktır. Hiçbir hizmet verilemeyecektir. Barla'ya gelen misafirlerden Eğirdir de, Isparta da payını alıyor. Hep beraber eksiklikler giderilmeli" dedi.

Barla Belediye Başkanı Mehmet Sert, beldeye 1000 kişilik otel yapılması için yatırım hazırlığı yapıldığını da bildirdi. Başkan Sert, otelin Barla'da turizmin gelişmesine büyük katkısağlayacağına inandıklarınısözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum