20 Günde 36 Bin Yolcu

Süleyman Demirel Havalimanına geçtiğimiz Mart ve Nisan aylarında 36 bin yolcu ayak bastı. Havalimanın aktif hale gelmeden bu rakama ulaşması büyük bir heyecana yol açtı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mayıs 2013 12:49
20 Günde 36 Bin Yolcu

Bu ay içerisinde yeniden aktif hale gelecek olan SD Havalimanı, yurt dışından gelen uçakların Türkiye’de güzergah olarak Isparta’yı seçmesinde de büyük rol oynuyor.

Elde edilen bilgilere göre 17 Mart – 5 Nisan 2013 tarihleri arasında 20 gün içerisinde Isparta Süleyman Demirel Havalimanında 190 sefer gerçekleştirildi. Bu seferlerde 18 bin yolcu ilimize iniş yaptı, yine 18 bin yolcu da ilimizden uçağa bindi.

Ispartalı bazı işadamları da konuyu şu sözlerle değerlendirdi: “Havalimanımızın altyapısı çok güçlü. Bu ay içerisinde Türk Hava Yolları (THY) ilimizde haftanın üç günü sefer başlatacak. Seferlerin haftanın 7 gününe çıkartmak ve sefer saatlerinin vatandaşlarımızın arzu ettiği zaman dilimine getirilmesi Isparta’mız için çok önemli. Eğer her şey halkın isteği gibi olursa bu uçaklar tam kapasite ile kalkar ve iner. Bundan uçak firmalarının şüphesi olmasın.

Bunlar Isparta ve bölgemiz için çok önemli gelişmeler.” diye konuştular. Birçok havayolu şirketinin ILS yok diyerek Isparta’ya sefer yapmamasının da önüne geçileceğini müjdelendi. Yetkililer ise: “Birçoğumuzun yakından takip ettiği gibi bazı havayolu şirketleri, havalimanımızda ILS sistemi yok diye sefer gerçekleştirmiyor.

Ancak yaptığımız görüşmelerde bu sorunun çözülmesi için de görüştük. Cevap olumlu oldu. Haziran ayı başında ILS’nin olmazsa olmaz parçası olan LOCALİZER’in Havalimanına takılacak. Bu havalimanın işletilmesi için çok önemli bir kazanımdır dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.