20 Yaş Altına Sokağa Çıkma Yasağı Getirildi

20 Yaş Altına Sokağa Çıkma Yasağı... 30 Büyükşehire Araç Giriş Çıkışı Yasak... Toplu Alanlarda Maske Kullanmak Zorunlu...

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2020 20:28
20 Yaş Altına Sokağa Çıkma Yasağı Getirildi

65 Yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için getirilen sokağa çıkma yasağı genişletildi.

Bu geceden itibaren 20 yaş altı vatandaşlar içinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

Öte yandan 30 büyükşehir ile akciğer hastalıklarının sık görüldüğü Zonguldak'ta 15 gün süreyle araç girş çıkışları da yasaklandı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada; "İl pandemi ve il hıfsısıhha kurumları kendi ihtiyaçlarına göre, kendileri bu tedbirleri geliştirecektir. 30 büyükşehir ile Zonguldak’taki araç giriş çıkışlarını 15 gün boyunca yasakladık. Sokağa çıkma kısıtlamasını da 20 yaş altına çektik. 1 Ocak 2000 doğumlulardan sonrası da bu geceden itibaren sokağa çıkamayacaktır.

65 yaş üstü sıkınta da 20 yaş altı sıkında değil gibi bir garantimiz yok. Temel ihtiyaç malzemeleri temin edilebilir. Dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlarımız için de yeni bir uygulama başlatıyoruz. Pazar yerleri ve marketler gibi, insanların toplu bulunduğu alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır.

Tüm bunlara ilave olarak Türkiye genelinde insan hareketliliğini azaltmak için gereken tedbiri almayı sürdürreceğiz. Gereken ilave tedbirler illerde alınıp uygulanabilecektir.

Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda asla bir arada bulunulmayacak, sosyal mesafeye en az 3 adım olarak riayet edilecektir. İkazlara uymayanlara gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.