20 Yıllık Sorun Bitti

Devlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge Müdürlüğü son zamanlarda yaptığı çalışmalarla göz dolduruyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ocak 2013 15:41
20 Yıllık Sorun Bitti

Kırsal kesimde yaptığı sonu görülen çalışmalar ile vatandaşlardan tam not alan DSİ, son olarak Eğirdir Yukarı Gökdere Köyü Kavaklı, Karataş Hasan Deresi’nde yaptığı çalışma ile örnek teşkil etti.

Yukarı Gökdere Köyü Muhtarı Ahmet Sarı köylerinde bulunan Kavaklı, Karataş, hasan deresinde D.S.İ tarafından 3 bin 800 metrelik bir alanda taşlı örme, 8 tane büyük köprü 16 adet küçük köprü yapıldığını belirtti. D.S.İ tarafından Yukarı Gökdere Köyü’nde 9 kilometrelik bir alanda dere temizliği yapıldığına da dikkat çekti.

20 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ
Muhtar Sarı, kışın köylerinde Karataş Deresi’nden gelen aşırı yağışlarda evleri su bastığını köylülerin zor durumda kaldıklarını belirterek, 20 yıllık sorunu gideren D.S.İ Bölge Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

MUHTARLIK CECA KESECEK
Eğirdir Yukarı Gökdere Köyü Muhtarı Ahmet Sarı, konuya ilişkin açıklamalarını şu şekilde sürdürdü, “D.S.İ köylerine yapılması gerekeni yapmıştır. Bundan sonra muhtarlık ve köy halkı olarak biz üzerimize düşeni yapacağız.

Bunun içinde önemli kararlar alındı. Evsel ve değişik atıkların daha düzenli toplanması için özel idarenin belirlediği yerleri kullanmasını sağlayacağız. Muhtarlık olarak alınan kararlara uyulmadığı takdirde heyet olarak aldığımız karar gereği 130 ila 530 lira arasında değişen para cezaları keseceğiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.