2013 Isparta İçin Kalkınma Yılı Olacak

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yeni bir yıla ulaşmanın Isparta halkına huzur, barış ve mutluluk getirmesini temenni ederken, yeni yılın Isparta Belediyesi açısından da 2013 yılının kalkınma yılı olacağını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Aralık 2012 17:42
2013 Isparta İçin Kalkınma Yılı Olacak

Günaydın yeni yıl münasebeti ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığı ile yaptığı açıklamasında, “2013 yılının tüm halkımıza mutluluk, huzur ve bol kazanç getirmesini temenni ediyorum. Belediye Başkanlığı görevimizde neredeyse dört yılı tamamlamış bulunmaktayız. Bu dört yıl içerisinde halkımızın bizden istediği talepleri yerine getirmeye çalıştık. Rutin belediyecilik anlayışından taviz vermeyerek sosyal belediyeciliğin de nasıl yapılacağını tüm halkımıza gösterdik.

Hepinizin bildiği gibi borç yükü içerisinde bir belediye devir almıştık. İki yıl içerisinde bu borç batağı içerisinde yüzen belediyeyi düzlüğe çıkardık. 2011 yılını belediye olarak milat kabul ettik ve yatırım hamlelerimizi başlattık. Bir yanda fabrikaların temelini atarken, bir yanda da şehrin doğal güzelliğini ortaya çıkarmak için gayret gösterdik. Şehrimizin simgesi olan Gül’ümüzü hem canlı hem de heykeller ile süsledik. Yurt içi ve dışından gelen misafirlerimiz artık Isparta’ya geldiklerinde evet Isparta’dayız imajını sağladık. Özel halk otobüslerimizi yenileyerek halkımıza verdiğimiz değeri bir kez daha ispat ettik. Tabiri yerinde ise 2011 bir milat oldu. Yatırım hamlelerimizi 15 Ocak’ta Isparta mızı ziyaret eden Genel Başkanımız Devlet Bahçelinin gelişleri ile onun bize verdiği cesaret ile başlattık. Bugün harıl harıl çalışan Orta doğunun en büyük fabrikasını temelini 2011 yılında atmıştık. işte temelini attığımız fabrikamız artık üretime geçmiş Isparta Ekonomisine katma değer sağlamaya başlamıştır. Biz bununla da yetinmeyerek aynı fabrika sahamızı genişletme çalışmalarına girdik. Bu gün fabrika sahamızın açık alan genişliği 200 bin m2’ye ulaştı. O gün söylemiştik. Herkes gülmüştü. Burada fabrikalar zinciri oluşturacağız diye. İşte temelini çok kısa süre içerisinde atmış olduğumuz yalıtım ve izolasyon fabrikamız inşaatı da tamamlanmak üzere. Kısa sürede kendi alanında dünyanın en büyük fabrikası haline gelecek. Bununla birlikte Türk Kültüründe önemli bir yer tutan halı ve kilim (etnografya) müzemizin de inşaatı tamamlanmak üzere.

Yok edilmiş araç filomuzu yeniden oluşturduk bugün belediyemize kazandırmış olduğumuz araç sayısı 200’e yaklaşmış bulunmaktadır. Son teknoloji ile donatılmış araçlarımızla halkımıza hizmet etmemin mutluluğu içerisindeyiz. Bu araçlarımız sayesinde başlatmış olduğumuz kalıcı ve dayanıklı asfalt programımız tüm hızıyla devam etmektedir. İhale yolu ile asfalt kaplama yapmış olsaydık bu güne kadar yapmış olduğumuz asfaltın yarısını bile yapamazken ödediğimiz miktarın 5 katı ücret karşılığında yapılacağını gördük. Bu vesile ile tam donanımlı araçlarımız ve kaliteli personelimiz ile bitirilemez denilen yollarımızı bitirdik. Önümüzdeki yıl hedefimiz 250 km asfalt yapmaktır.

Turizm alanında da hamle yaparak yurt içi ve yurt dışı turistler için Isparta aranan il haline gelecek. Yanı Isparta Turizmin arka bahçesi değil direk kendisi turizm kenti olacak. Park Bahçe yeşil alanları ile Oksijen deposu haline getirmeye çalıştığımız Isparta’mız artık pırıl pırıl ve yeşil bir kent haline dönüşecek.

Yarınlarımız artık daha güzel görünecek. 2013 yılı Isparta’mız için kalkınma bir şahlanış yılı olacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Nice yıllara hep birlikte ulaşmak dileğiyle tüm halkımızın yeni yılını kutluyor huzurlu ve mutlu yıllar temenni ediyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.