2013 Yılındaki Öncelik İşsizlik Olacak

İl İstihdam Kurulu Vali Memduh Oğuz Başkanlığında Barida Otelde toplandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2013 17:05
2013 Yılındaki Öncelik İşsizlik Olacak

2013 yılının ilk istihdam kurulu toplantısında 2012 yılının değerlendirmesi yapılırken, 2013 yılında yapılması planlanan çalışmalarda karşılıklı olarak görüşüldü.

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Memduh Oğuz, kurulun tüm imkanları zorlayarak yeni istihdam alanları oluşturduğunu, iş danışmanlığı ile rehberlik hizmeti verildiğini anlattı.

Özellikle sıkıntıda olup acil iş ve maddi destek bekleyenlere yönelik olarak iş kurumu’nun önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Vali Oğuz, 2013 yılında da öncelikle yeni iş kursları açılacağını belirtti.

Vali Memduh Oğuz’un konuşmasından sonra kurul üyelerine çalışmalar hakkında sunum yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hüseyin Ergin 2012 yılında işe yerleştirmede % 55 artış olduğunu belirtti.

Değişik kategorilerde toplamda 83 işin açık olduğunun altını çizen Ergin, kendisine gelen iş başvurularının önkoşulla yapıldığını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.