2014 – 2015 Eğitim Yılı Başladı

Gazeteci ve İşadamı Süleyman Tanju Boylu, Sema Boylu ve Gülser Erçetin ile anneleri Azize Boylu tarafından babaları adına okul yaptırılması için bağışlanan arsaya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 milyon 392 bin 500 Türk Lirası maliyetle yaptırılan Kadi

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Eylül 2014 16:21
2014 – 2015 Eğitim Yılı Başladı

Gazeteci ve İşadamı Süleyman Tanju Boylu, Sema Boylu ve Gülser Erçetin ile anneleri Azize Boylu tarafından babaları adına okul yaptırılması için bağışlanan arsaya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 milyon 392 bin 500 Türk Lirası maliyetle yaptırılan Kadir Boylu Ortaokulu’nun açılışı dün gerçekleştirildi.


2014-2015 Eğitim Öğretim yılı için İlköğretim Haftası’nın açılışı da bu okulda yapılırken açılış törenine Vali Vahdettin Özkan, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, daire müdürleri, Gazeteci ve hayırsever İşadamı Süleyman Tanju Boylu kardeşleri Sema Boylu, Gülser Erçetin, anneleri Azize Boylu ile çok sayıda davetli, öğrenci ve veli katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Kadir Boylu Ortaokulu’nun 24 derslikli ve 720 kapasiteli olarak modern bir şekilde inşa edildiğini bildirdi. Ocak 2013’de ihalesini yapılan okul inşaatının 17 ay gibi kısa bir sürede Mayıs 2014’te tamamlandığını belirten Can, “Bu okulun arsası merhum Kadir Boylu’nun malikleri eşi Azize Boylu hanımefendi, oğlu Süleyman Tanju Boylu beyefendi ve kızları Sema Boylu ile Gülser Erçetin hanımefendi tarafından bağışlanmış olup, inşaatı da bakanlığımız bütçesinden 3 milyon 392 bin 500 Türk Lirası gibi bir rakamla tamamlanmıştır. Arsasında belediyemizin de katkıları da var” dedi.

Öte yandan merhum Kadir Boylu’nun arkasında böyle hayırsever malikler bıraktığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Can, “Onlar da emanete sahip çıkarak, ahiret hayatında kendisine güzel bir akaret olacak, hayırlı bir eserin ortaya çıkmasına vesile olmuşlardır. Buradan merhum Kadir Boylu’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına sağlıklı bir hayat dileyerek, kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Diğer taraftan öğretmen ve öğrencilere seslenen İlyas Can, şunları söyledi: “Çok kıymetli meslektaşlarım ve öğretmen arkadaşlarım; sizlerden de öğrencilerimizi akademik bilgilerle donatmanın yan sıra tüm insanlık âleminin kabul ettiği iyilik, doğruluk, dürüstlük, merhamet, alçak gönüllük, adalet ve sevgi gibi üstün niteliklerle mücehhez hale getirmenizi, yarınımızın, toplumunun bu şekilde inşat edilmesi için var gücünüzle çalışmanızı bekliyorum.

Sevgili gençler, kıymetli öğrenciler; birazdan modern bir okulun sınıflarına girdiğinizde kitaplarınızı, sıralarınızın üzerinde bulacaksınız ve yüksek teknolojiyle donatılacak ortamlarla karşılaşmış olacaksınız. Bu toplumun sizleri ne kadar önemsediğinin açık göstergesidir. Sizler de bu değerlere sahip çıkarak, bugünden itibaren ülkemizin yarın ki hedeflerine ulaşmasının sizlerin katkısıyla olacağının bilinciyle davranmanızı bekliyorum. Yeni eğitim öğretim yılının başta ilimize ve ülkemizle, tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.”

Hayırsever aile adına konuşan Sema Boylu ise babaları Kadir Boylu’nun hayatını anlattı. Merhum Kadir Boylu’nun Yenice Mahallesi’nde 1914 Eylül ayında Isparta’da büyük depremin yaşandığı günlerde bir çadırda dünyaya gözlerini açtığını belirten Boylu, şunları söyledi: “Annesi o yıllarda mahallenin okuryazar tek kadınıydı. Mahalleye gelen asker mektuplarını o okurdu. Aynı yıllarda babası da Birinci Dünya Savaşı nedeniyle askerdeydi. Kendisi onu ancak 5 yaşına geldiğinde görebilmişti. Ortaokul son sınıftayken babası vefat edince genç yaşta eğitimini bırakarak, iş hayatına atılmak zorunda kaldı ve baba mesleği olan halıcılığa başladı.

Babamız Kadir Boylu yerel yönetimde çeşitli görevler almış ve Isparta’nın sorunlarıyla ilgilenmiş bir Isparta sevdalısıydı. O yıllar büyük bir sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirebileceğimiz Isparta Antalya arasındaki Dereboğazı yolunun açılması için 50’li yıllarda Dereboğazı Kara ve Demiryolu Yaptırma Derneği’nin kurulmasına öncülük ederek, uzun yıllar başkanlık görevinde bulundu. 1992’de Isparta Antalya Dereboğazı yolunun açılış töreninde dernek başkanı olarak dönemin Başbakanı Süleyman Demirel, onu Türkiye’ye örnek bir insan olarak takdim etti. Yine Isparta’ya hizmetlerinden dolayı Zafer Mahallesi’ndeki bir caddeye Belediye Meclisi’nce Kadir Boylu Caddesi adı verilmiştir. Babamız eğitime, gelişmeye önem veren aydın bir insandı. Bizler bugün hizmete giren bu okulla onun bu yöndeki hayallini de gerçekleştirmiş olduğumuza inanıyoruz. Arzumuz bu okulun çağdaş, aydın, başarılı ve memleketine babamız gibi yararlı öğrenciler yetiştirmesidir. Bu projeye gerçekleştiren Sayın Valimize, Özel İdare Başkan ve üyelerine, Milli Eğitim Müdürümüze, okul müdürümüze, öğretmenlerimize teşekkür ederek okulun hayırlı olmasını diliyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Dr. Elif Bakar ise, çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak yetiştirilebilmesi, teknolojik yeniliklerin onlar için ulaşılabilir olması ve hepsinin aynı şartlarda eğitim imkânlarından yararlanabilmesi öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Bakar, “Eğitime yatırım ülkenin parlak geleceğine yatırımdır. Eğitim alanında son yıllarda sevindirici gelişmeler meydana gelmekte, çalışmalar devlet, vatandaş işbirliği ile bir seferberliğe dönüşmektedir. Bugün açılışını yaptığımız okulumuz da bu işbirliğinin güzel bir örneğidir. Başta hayırseverimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Vali Vahdettin Özkan da, eğitim kamu hizmetinin sadece Milli Eğitim Bakanlığı’nın değil, bütün toplumun, ailelerin ve bireylerin gündeminde olması gerektiğini vurguladı. Eğitim kamu hizmetinin iyileştirilmesi yönünde özellikle finansmanında yardımcı olmasında hayırseverlere büyük iş düştüğünün altını çizen Vali Özkan, “Özellikle Boylu ailesinin bu tür faaliyeti de Anadolu’nun kadirşinaslığına, eğitime verdiği önemin bir ifadesidir. Bu vesile ile Kadir Boylu beyefendiye Allah’tan rahmet dilerken, evlatları Tanju Bey, Sema ve Gülser Hanımefendiler ile eşleri Azize Hanımefendi’ye teşekkürlerimi arzu ediyorum. Bu ciddi anlamda bir örnek” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Özkan, Boylu ailesi adına Süleyman Tanju Boylu’ya bir teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra okulun açılış kurdelesi protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Vali Özkan, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının ilk zilini de Gülser Erçetin ile birlikte çaldı. Zilin çalınmasının ardından Vali Özkan ve beraberindeki heyet okulu gezdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum