2014’te Isparta Gündemine Damgasını Vuran Haberler

Bir yılı daha geride bırakıyoruz… Peki 2014 Isparta için nasıl geçti. Ajans32 arşivini sizin için taradık ve 2014’te konuştuklarımızı, tartıştıklarımızı sizin için derledik. İşte 2014’te öne çıkan gelişmeler…

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Aralık 2014 10:29
2014’te Isparta Gündemine Damgasını Vuran Haberler

Bir yılı daha geride bırakıyoruz… Peki 2014 Isparta için nasıl geçti. Ajans32 arşivini sizin için taradık ve 2014’te konuştuklarımızı, tartıştıklarımızı sizin için derledik. İşte 2014’te öne çıkan gelişmeler…

Hafızalarınızı güncelleyecek haberlere ulaşmak için fotoğrafların üzerine tıklamanız yeterli...













OCAK 2014


Keçiborlu'da Asker Kendini Vurdu
Keçiborlu Kapalı Cezaevi’nde görevli Jandarma Er kendini yaraladı.

 

Minik Ecrin'in Umut Hikayesi
Isparta'da kalın bağırsağı doğuştan tıkanık 16 aylık Ecrin Elif Hoşgör, 10 ayda 6 ameliyatla sağlığına kavuştu.

 

Günaydın ve MHP İçin Kritik Gün
Aralarında Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve MHP İl Başkanı İsa Yalçın'ın da bulunduğu "Çete kurma ve yönetme, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma" davasının 14. duruşması bugün Isparta Adliyesi'nde görülecek.

 

CHP’den Cemaat Açılımı
AK Parti ve Gülen Cemaati arasında artarak devam eden gerginlik sürecinde CHP’den de cemaate yeşil ışık yandı.

 

Hakkımı Helal Etmem
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı, odaların genel kurula katılmayan ve temsilci göndermeyen belediye başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı serti bir dille eleştirdi.

 

YBEM Döner Sermayeden 1 Milyon 198 Bin TL Dağıttı
Haksız rekabet iddialarıyla sık sık gündeme gelen SDÜ YBEM 2013 yılının 10 ayında öğretim görevlilerine döner sermayeden toplam 1 milyon 198 bin 813 TL ödeme yaptı.

 

Sen Kaç Kez Tacize Uğradın
Yalvaç’ta kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atmaktan 29 yaşındaki Nevin Yıldırım'ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

 

“Cumhuriyet Meydanı’nda Anırırım”
21.Dönem Milletvekili Mustafa Zorlu, 1999-2002'de genel ve karma bütçeden Isparta'ya getirilen kaynağın 11 yıllık tek başına AKP iktidarından daha fazla olduğunu iddia etti.

 

Kentsel Dönüşümde İlk Anlaşma Sağlandı
Isparta’da Kentsel Dönüşüm kapsamı çerçevesinde ilk anlaşma sağlanırken, Metro İnşaat ile Gülistan Mahallesi’nde bulunan Sağlık Evleri sakinleri arasında yapılan ön protokole göre yüklenici firma, 9000 m2 alana 192 daire inşa edecek.

 

SDÜ'nün Mumu Yatsıya Kadar Bile Yanmadı
SDÜ Rektörü ve Tıp Fakültesi ekibinin Isparta’da ilk kez yapıldığını duyurduğu kornea naklinin 1996 yılında Isparta Devlet Hastanesi tarafından 9 kez yapıldığı ortaya çıktı.

 

ITSO’dan Isparta’ya Müjde: Hergün Uçacağız
ITSO’nun uçak seferleri ile ilgili girişimleri sonuç verdi. Isparta-İstanbul gidiş-dönüş uçak seferleri 1 Mayıs tarihinden itibaren Cumartesi günleri hariç haftada 6 gün yapılacak.

 

AK Parti Adaylarına Paralel İnceleme
Yerel seçim adaylarını belirlemek için İstanbul’da iki gün üst üste toplanan AKP yönetimi, 81 ildeki adaylara “paralel inceleme” yaptı.

 

Hayvan Beslemek Yasaklandı!
Vali Yardımcısı Tahir Demir Başkanlığında toplanan Mahalli Çevre Kurulu, şehir merkezinde yapılan hayvancılıkla ilgili önemli bir karara imza attı.

 
 
SDÜ Bilimsel Olarak Geriledi!
11 Temmuz 1992 tarihinde kurulan SDÜ, tarihinde ilk kez, 2012 ve 2013 yılında gerileme yaşadı. 2011 yılında 564 olan bilimsel yayını; 2012’de 550’ye; 2013’te ise 520’ye düştü. Değişim hızı – (eksi) 5.45 olarak hesaplandı.

 

AK Parti 3 Başkanı Çizdi
AK Parti'nin ilçe belediye başkan adayları belli oldu. AK Parti, Eğirdir, Şarkikaraağaç ve Sütçüler'de mevcut başkanlar aday gösterilmedi.

 

Gölbaşı’nda Sıcak Saatler
Geçtiğimiz gün büyük uyuşturucu operasyonu nedeniyle hareketli saatler yaşayan Gölbaşı köyü bu kez de köye elektrik kesmeye gelen AKEDAŞ ekipleriyle köylü arasında yaşanan tartışmayla sıcak saatler yaşadı.

 

Yalvaç’ta 520 Kilo Esrar Ele Geçirildi
Yalvaç’ta jandarma ekipleri, durdurup arama yaptığı kamyonetin kasasındaki çuvallar içerisinde 520 kilo esrar ele geçirdi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

 

ADD'nin Açtığı Dava Karara Bağlandı
Barla'da anayol kavşağına il genel meclisi kararıyla “Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin yaşadığı topraklardasınız” yazılı tabela asılması kararına itiraz eden ADD'nin açtığı dava ilgili mahkeme tarafından reddedildi.

 

Tarihi Gar Satılıyor!
Eğirdir'de bulunan tarihi tren garına ait araziler satışa çıkarıldı.

 

Halk Desteğiyle Emniyete 47 Araç
Isparta Huzuru Sevenler ve Destekleyenler Derneği ve Ispartalı İşadamları tarafından, Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne alınan 47 aracın tanıtımı yapıldı. Araç tanıtım töreninde, yeni alınan polis araçlarının temsili anahtar teslim töreni gerçekleştirildi.

 

Tuana Bebek Davası Başladı
Temmuz ayında alkollü olduğu ileri sürülen bir sürücünün çarpması sonucu hayatını kaybeden 8 aylık Tuana bebek ile ilgili dava süreci başladı.

 

Isparta Yine Mi Kaybediyor?
Avrupa Birliği Bakanı Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, karayolları ağı içinde yapımı planlanan Afyon-Burdur-Antalya otobanı için çalışmaların hızlanacağını belirtti. Peki ya Isparta?

 

Isparta Şehidini Uğurlayacak
İzmir Bornova'da Uzman Çavuş olarak görev yaparken şehit düşen Mustafa Ünlü, bugün Cuma Namazı'na müteakip memleketi Yenişarbademli / Gölkonak'ta toprağa verilecek.

 

Okulda Kaçıyor!
İlk olarak Isparta’ya getirilmesi planlanan Tuzla Piyade Okulu için Burdurluların yoğun bir kulis çalışması yaptığı öğrenildi.

 

ŞUBAT 2014

Ölü Ergenekoncu AK Parti'den Aday
AK Parti’nin Yalvaç’ta Tekin Bayram’ı aday göstermesinin ardından gözler milletvekillerine çevrildi.

 

Pınarcı, AK Parti'ye Ateş Püskürdü
ISIAD Başkanı Özcan Pınarcı, yolsuzluk operasyonu sonrası Ak Parti'nin, Gülen Cemaatine karşı takındığı tavrı eleştirdi.

 

Mermer Ocağında Patlama: 1 Kişi Ağır Yaralı
Sütçüler İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Köyü Menevişli mevkiinde Mermer Ocağı'nda dinamitin patlaması sonucu kepçe operatörü ağır yaralandı.

 

Isparta-Antalya Yolunda Can Pazarı
Isparta-Antalya Karayolunda dün sabah saatlerinde meydana gelen kazada özel bir şirkete ait beton yüklü pompa aracı şarampole yuvarlandı.

 

Yaşamla Ölüm Arasında 1 Saat
Geçen hafta sonu şehir merkezinde kalp bölgesinden bıçaklanan Önder Ay, Isparta Devlet Hastanesi’nde 1 saatlik operasyonun ardından hayata tutunmayı başardı.

 

AKP'li Başkanın Düğününde Oynadım Diye...
CHP’li Yalçın Sağlam, partisinden dışlandığını söyleyerek istifa etti. Sağlam'ın iddiası ise bir hayli ilginç.

 

Hayat Kurtaran Tedavi ISPARTA’DA
Isparta Devlet Hastanesi kanser hastalarının umudu oluyor. Hastane bünyesinde açılan kemoterapi ünitesi sayesinde, kanser hastaları tedavi görmeye başladı.

 

Ve Cemaat Günaydın Dedi!
17 Aralık operasyonunun ardından ipleri koparan Fethullah Gülen Cemaati ve AK Parti gözleri cemaat oylarına çevirmişti. İşte o oyların rengini belli edecek bir gelişme daha yaşandı.

 

Bu Haberi Okuduktan Sonra ‘Vay Arkadaş’ Diyeceksiniz
Birbirinden bağımsız olarak aynı kızı farklı tarihlerde kaçıran iki şahıs aynı gün yakayı ele verdi.

 

MHP'de Şok İhraç!
Ak Parti Belediye meclisi listesine kontenjandan giren MHP'li Uğur Bestelci, partisinin yönetim kurulu kararıyla ihraç edildi.

 

İşte Isparta Vekillerinin Karnesi
TÜBİKOM, TBBM 24.Dönem 1,2 ve 3. yasama yıllarına ait milletvekillerini izleme ve performans raporunu tamamladı.

  

Isparta'yı Yönetmeye Talipler
Türkiye 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere kilitlendi. Siyasi partiler birbiri ardında adaylarını açıkladı ve adaylar çoktan sahaya indi bile. Şimdi gözler 30 Mart’a ve seçim sonuçlarına çevrildi.

 

CHP'de Deprem... Başkan Görevden Alındı!
CHP Gelendost İlçe Başkanı Mehmet Çağan, İl Yönetiminin hazırladığı bazı tutanakların Genel Merkezine iletilmesi sonucu MYK tarafından görevden alındı. Gelendost İlçe teşkilatının seçim evraklarıyla ilgili olarak İl Sekreteri Metin Çelebiye yetki verildi.

 

CHP’nin Seçim Aracı Kaza Yaptı
CHP Eğirdir Belediye Başkan adayının seçim araca kaza yaptı. Kazada 3 kişi ağır yaralandı.

 

Tuana Bebek Davasında Karar Verildi
Geçtiğmiz yıl Temmuz ayında alkollü olduğu ileri sürülen bir sürücünün çarpması sonucu hayatını kaybeden 8 aylık Tuana bebek ile ilgili davada karar verildi.

 

Bakan'dan Isparta'ya 60 Müjde
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Isparta'ya sadece bizim bakanlığımız 420 milyon lira değerinde müjde verdi." dedi.

 

Gül Anıtı Kaldırıldı
Mahkeme kararı doğrultusunda Kaymakkapı Meydanı'nda bulunan Gül Anıtı kaldırıldı.

 

YARIN : Şubat 2014 / Mart 2014

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.