2014’te Isparta Gündemine Damgasını Vuran Haberler

Bir yılı daha geride bırakıyoruz… Peki 2014 Isparta için nasıl geçti. Ajans32 arşivini sizin için taradık ve 2014’te konuştuklarımızı, tartıştıklarımızı sizin için derledik. İşte 2014’te öne çıkan gelişmeler…

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2014 13:19
2014’te Isparta Gündemine Damgasını Vuran Haberler

Bir yılı daha geride bırakıyoruz… Peki 2014 Isparta için nasıl geçti. Ajans32 arşivini sizin için taradık ve 2014’te konuştuklarımızı, tartıştıklarımızı sizin için derledik. İşte 2014’te öne çıkan gelişmeler…



Hafızalarınızı güncelleyecek haberlere ulaşmak için fotoğrafların üzerine tıklamanız yeterli...








MART 2014

Isparta Tek Yürek / 17 Gazetede Aynı Manşetle Çıktı
ISPARTA'daki 17 yerel gazete, pazar günü düzenlenecek mitingde halka seslenecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kentin en önemli 3 sorununu duyurmak için ilginç bir yöneteme başvurdu.

 

Başbakan Protestosuna 30 Gözaltı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Isparta mitingi öncesinde büroları önünde kitlesel basın açıklaması yapan 30 TGB üyesi kimlik tespiti yapılmak üzere gözaltına alındı.

 

Pensilvanya'ya Said-i Nursi'li Mesaj
AK Parti Genel Başkanıve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün hükümet meydanında Ispartalılarla buluştu.

 
Emniyet Aracı Devrildi: 2 Polis Yaralı
Konya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı shortland aracı devrilmesi sonucu 2 polis yaralandı.

 

Kesin Aday Liseteleri Açıklandı
Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyesi, İl Genel Meclis Üyesi ile Bağımsız Adaylara ait resmi kesin aday listesini açıkladı.

 

Öğrencilere Tablet Bilgisayar Dağıtıldı
Merkez İmam Hatip Lisesi, Fatih Projesi kapsamında 9’ncu sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıttı. Tablet dağıtım programına katılan İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Tablet bilgisayarlarını alan öğrencilerden, daha çok çalışma sözü aldı.

 

Taşeron İşçinin Maaş İsyanı
Bölgenin en önemli hastanelerinden biri olarak gösterilen SDÜ Tıp Fakültesi hastanesinin ekonomik kriz nedeniyle taşeron işçilerin maaşlarını ödeyemediği iddia edildi.

 

Bakan; Temel Atma Töreninde Muhalefete Yüklendi
Isparta Şehir Hastanesi Temel Atma Törenine katılan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, törende yaptığı konuşmada muhalefeti hedef aldı.

 

Feci Şekilde Can Verdiler
Göltaş Fabrikası önünde meydana gelen kazada 3 kişi feci şekilde can verdi.

 

Tıbbi Mümessiller Mağduruz Dedi
Mümessil Dayanışma Derneği Yöneticileri ilaç sektöründeki tıbbi mümessillerin mesleki sorunlarını ve çözüm önerilerini CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’ye bir dosya halinde sundu.

 

Isparta'da 693 Kişiyi Dinlemişler
2 bin 500 kişinin ‘Selam Terör Örgütü' kisvesiyle dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından şimdi de paralel yapının 30 ilde 148 bin kişiyi mercek altına aldığını gözler önüne serildi.

 

Günaydın'a Örgütten Beraat
Belediye davasının duruşması sona erdi. Mütealasını veren hakim Başkan Günaydın'ın örgütten beratini verirken, ihaleye fesat karıştırmaktan da cezalandırılmasını istedi.

 

Göçük Altında Can Verdi
Mehmet Tönge Mahallesi'nde bir apartmanın bahçesinde kanalizasyon çalışması sırasında meydana gelen göçükte 1 kişi hayatanı kaybetti.

 

Kaymakam Tuvalete Gitti!
Haber başlığına bakıp bu nasıl haber demeyin! Konu önemli...

 

Günaydın’dan Türkçe Olimpiyatlarına Açık Çek
MHP’li Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Başbakan Erdoğan’ın “O iş bitti artık” dediği Türkçe Olimpiyatlarına açık çek verdi. Günaydın, Türkçe Olimpiyatlarının Türkiye ve Isparta için çok önemli bir proje olduğunu ileri sürdü.

 

İşçi Partisi Adayı Ak Parti'ye Oy Verin Dedi!
İşçi Partisi Belediye Başkan Adayı Nuri Gönendi, "Apo'yu TBMM'de görmek istiyorsanız AKP'ye oy verin. Abdullah Öcalan'ı Meclis Kürsüsünde yemin ederken görmek istiyorsanız AKP'ye oy verin" dedi.

 

Seçmenlere Belediye Başkanlığı Oy Pusulası Verilmedi
Ali Haydar Albayrak İlköğretim Okulu’nda sabah saatlerinde oy kullanmaya giden 65 seçmene Belediye Başkanlığı Oy Pusulası’nın verilmediği tespit edildi. Tespit tutanak altına alındı.

 

İşte Isparta'nın Siyaset Haritası
Resmi olmayan sonuçlara göre Isparta Merkezi de alan MHP 2 ilçede belediye başkanlığını kazandı.

 

Isparta Günaydın'a Koştu
Yerel seçimlerin Isparta Galibi olan MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın, başkanlık koltuğunu rakiplerine kaptırmadı. Başkan Günaydın, şu saatlerde Belediye önünde seçmenleriyle zafer kutluyor.

 

NİSAN 2014

İşte Muhtarlık Sonuçları

Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Kınay, Mehmet Tönge'de kaybetti. 7 muhtar yeniden aday olmadı, 14 muhtar da seçimi kaybetti.

 

Sadece O Memleketini Kazanamadı
Yerel seçimlerin resmi olmayan rakamlara göre sonuçları belli oldu. Seçimlerde ilginç istatistiklerde ortaya çıktı. Buna göre Süreyya Sadi Bilgiç memleketinde kazanamayan tek milletvekili oldu.

 

Özel: "Türkiye MHP’yi Ayaklar Altına Aldı"
AK Parti Milletvekili Recep Özel, seçim sonrası Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın "Isparta AK Parti Milletvekili Recep Özel'i ve adayını ayaklar altına aldı" sözlerine tepki gösterdi. Özel, İstanbul'da MHP, HDP'nin bile gerisinde kaldı” dedi.

 

Seçim Kuruluna Oyum Fazla İtirazı!
DP İl Başkanı Hüseyin Şençimen ile Belediye Başkan adayı Ömer Levent, ülke genelinde partilerin seçim sonucu itirazlarına tepki olarak oylarının fazla olduğu gerekçesiyle Merkez İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu.

 

Paralel Yapı Operasyonu Mu?
SDÜ'de 3 Daire başkanı ve bir merkez müdürünün görev yerleri şok bir kararla değiştirildi ve yerlerine yeni atamalar yapıldı. Bu şok görev değişikliği akıllara 'Seçimden sonra cemaate yönelik operasyonlar yapılacak' iddialarını getirdi.

 

Sav Seçimleri İptal mİ?
Sav Kasabası'nda önce AK Parti adayının, yeniden oy sayımı sonrasında MHP adayının kazandığı seçimlerin iptal edildiği iddia edildi.

 

Seçim Bitti Bürokrasi Savaşı Başladı
30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin tartışmaları sürerken yeni bir tartışma konusu daha ortaya çıktı. Seçimin bir şekilde kaybedenleri şimdi bürokraside koltuk kapma yarışına girdi. Bu durumdan ise bürokrasi oldukça huzursuz görünüyor.

 

Allayıp Pullayıp Başbakan'a Sundular
Belediye eski Başkanı Hasan Balaman, seçimin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Kırmızı Işıkta Ambulans Şoförüyle Tartıştı
Sabah saatlerinde Gölcük Yolu üzerindeki Gülistan Mahallesi Kavşağında sirenleri çalan ve tepe lambası açık olan ambulansa yol vermeyen araç sürücüsü, ambulansı beklettiği yetmezmiş gibi aracından inip ambulans şoförüyle tartışmaya kalktı.

 

Acil Serviste Hemşireye Dayak
Isparta Kadın, Çocuk ve Doğum Hastanesi Acil Servis'te çalışan bir hemşirenin hasta tarafından darp edildiği iddia edildi.

 

Kazada İlk Belirlemelere Göre 3 Ölü 40 Yaralı Var
Bir otobüs firmasına ait 32 ER 988 plakalı yolcu otobüsü kazak tünelleri çıkışında devrildi.

 

Dönere Zam!
Kebapçı Lokantacı Pastacı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, tavuk ve et dönere zam yapıldığı açıkladı.

 

Olmamış Ama Düşünmeniz Yeter
ADD Isparta Şubesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlediği basın açıklamasının ardından Valilik binası arkasında Atatürk İmzası Kareografisi yapmak istedi. İşte ortaya bu görüntüler çıktı.

 

Son Fotoğraf!
Acı haber sabah saatlerinde Ayazmana Mahallesi'nden geldi... 22 Yaşındaki genç ikamet ettiği evde hayatına son verdi. Son fotoğrafını ise facebook'tan paylaştı.

 

8 Saat Süren Duruşmada Ne Karar Verildi
Belediye Davasında sanık savunmaları sona erdi. Mahkeme heyeti kararını açıkladı...

 

YARIN : Mayıs 2014 / Haziran 2014

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.