2014’te Isparta Gündemine Damgasını Vuran Haberler

Bir yılı daha geride bırakıyoruz… Peki 2014 Isparta için nasıl geçti. Ajans32 arşivini sizin için taradık ve 2014’te konuştuklarımızı, tartıştıklarımızı sizin için derledik. İşte 2014’te öne çıkan gelişmeler…

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Aralık 2014 17:54
2014’te Isparta Gündemine Damgasını Vuran Haberler

Bir yılı daha geride bırakıyoruz… Peki 2014 Isparta için nasıl geçti. Ajans32 arşivini sizin için taradık ve 2014’te konuştuklarımızı, tartıştıklarımızı sizin için derledik. İşte 2014’te öne çıkan gelişmeler…



Hafızalarınızı güncelleyecek haberlere ulaşmak için fotoğrafların üzerine tıklamanız yeterli...








TEMMUZ 2014
Işıkkent Işıksız Kaldı!

Işıksız kalan Işıkkent Mahallesi sakinleri AKEDAŞ'a sitem ediyor!

 

Aziz Bayrak, Darp İddiasıyla Rektör'den Şikayetçi Oldu
Eski Genel Sekreter Aziz Bayrak, SDÜ Rektörlük makamında saldırıya uğrandığını iddia ederek Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu.

 

O Bebeğe Bakın Kimin Soyadını Verdiler
Kesikbaş Cinayeti sonrası dünyaya gelen ve sır gibi saklanan Elif Sıla bebeğe biyolojik babası olduğu DNA testi ile kanıtlanan Nurettin Gider’in soyadı mahkeme kararı ile verildi.

 

Isparta Belediyesi'nde Şok Değişiklik
Isparta Belediyesi'nin parlayan yıldızı, yıllardır basın müdürlüğünde başarılı çalışmalara imza atan Hasan Parlakyıldız, Basın Müdürlüğü görevinden alındı.

 

Gül Vadisi Projesinde Skandal
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) 8 Milyon TL kaynak sağladığı GÜL VADİSİ Projesi, SDÜ ile mimari ofis (Antalya) arasında yaşanan sorun nedeniyle büyük tehlikeye girdi. 8 Milyon TL kaynağı kullanmak için çok az bir süre kaldı.

 

Işıkkent Spor Salonu Açıldı
Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Spor Merkezleri, Işıkkent Spor Salonunda pazar günü düzenlenen törenle açıldı. Açılışa yoğun ilgi vardı. Ayrıca başarılı olan okullara da plaket takdim edildi. 

 

Davada Karar Çıktı
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na ihaleye fesat karıştırma iddiası ile Isparta 4. Asliye Ceza mahkemesinde açılan davanın ilk duruşması sürüyor.

 

Daire Müdürüne Vali Fırçası
Vali Vahdettin Özkan, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Yalvaç OSB için İl Özel İdaresi'nden ekonomik kaynak talep eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü'ne sert çıktı.

 

Bu Köy Sular Altında Kalacak!
Isparta ve Antalya sınırlarında 17 kilometrekare alanı kapsayan Kasımlar Barajı ve 3 HES projesi nedeniyle Isparta'nın Sütçüler İlçesi'ne bağlı Darıbükü Köyü haritadan silinecek.

 

SDÜ 9 Ton Bakır Çaldırdı
Süleyman Demirel Üniversitesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak yapılan inşaatın bodrum katına kaldırılan 9 ton bakırın 10 gün kadar önce çalındığı belirtildi.

 

İnsanlık Öldü Mü?
Ekonomik ve sağlık sorunları yaşayan Şibilli ailesinin dramı yürek dağlıyor. Kira parasını ödeyemeyen aile, kapı dışarı edildi. 1 haftadır sokakta yaşıyorlar.

 

Kartal Başçavuş'a Son Veda!
Isparta'nın tanınan ve sevilen simalarından Kıbrıs Gazisi Emekli Piyade Kıdemli Başçavuş Hasan Hisarardınlı son yolculuğuna askeri törenle uğurlandı.

 

Kılıçdaroğlu Ispartalılardan Ekmel Bey İçin Oy İstedi
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Isparta’da bir takım ziyaretlerde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Isparta Belediyesi oldu. Buradan yürüyerek ITSO’ya giderek ITSO yönetimini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, son olarak partisinin il merkezinde partililerle buluştu.

 

Katliam Gibi Kazada 6 Kişi Öldü
Şarkikaraağaç'ta meydana gelen trafik kazasında 6 kişi hayatını kaybetti.
 

AĞUSTOS 2014
İşte Isparta’daki Suriyeli Sayısı
İçişleri Bakanlığı Türkiye’deki Suriyeli sayısını 1 milyon 385 bin olarak açıkladı. Bakanlığın açıkladığı verilere göre Isparta’da 160 Suriyeli yaşıyor.

 

Otomobil Kanala Uçtu 4 Ölü
Senirkent ilçesine bağlı Gençali Köyü mevkiinde meydana gelen kazada 4 kişi yaşamını yitirdi.

 

Televizyon Çekmiyor Ağaçları Keselim!
Akıllara durgunluk veren olayın adresi Eğirdir... Yeni yapılan bir villada "Televizyon Anteni Çekmiyor" diye bir çok ağaç katledildi. Antenin yerini değiştirmek yerine ağaç kesen anlayış ise protesto edildi.

 

Seçim Şarkısı Eşliğinde Kutlama
Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının belli olmasının ardından Isparta Kaymakkapı meydanında kutlamalar yapılıyor.

 

Ve CHP Erdoğan’ı Başbakanlık Koltuğundan İndirdi
Ve CHP sonunda başardı... Erdoğan’ı Başbakanlık Koltuğundan İndirdi...

 

13 Yaşında Hayatını Kaybetti
Davraz Mahallesinde meydana gelen trafik kazasında 13 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

 

Öğrenci Servisiyle İşçi Taşıyan Servis Çarpıştı!
Isparta Hızırbey Mahallesi'nde öğrenci Servisiyle İşçi Taşıyan minibüsün çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 9 kişi yaralandı.

 

PTT Personeli Dehşet Saçtı
Gönen'de PTT Müdürlüğünde bugün öğleden sonra meydana gelen olayda cinnet geçiren PTT çalışanı A.İ.Ç. posta işlemleri için PTT'ye gelen Uzman Erbaş'a kurşun yağdırdı.

 

Baba - Oğul Kavgasında Silahlar Konuştu
İskender Mahallesi’nde baba - oğul arasında çıkan tartışma sonucu silahlar konuştu.

 

Depremin Merkez Üssü Kadılar - Isparta - Şiddeti: 5.1
22:44 Meydana gelen depremin merkez üssü Kadılar – Isparta, şiddeti 5.1 derinliği 10 km.

 

24 Saatte 58 Deprem Meydana Geldi
Dün akşam meydana gelen büyük depremden sonra Isparta ve Burdur'da 24 saatte 58 artçı deprem meydana geldi.

 

İşte Milletvekili Aday Adaylığı İçin Konuşulan İsimler
İşte 2015 genel seçimleri milletvekili aday adaylığı için Isparta kamuoyunda konuşulan isimler.

 

YARIN: Eylül 2014 / Ekim 2014

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.