2014’te Isparta Gündemine Damgasını Vuran Haberler

Bir yılı daha geride bırakıyoruz… Peki 2014 Isparta için nasıl geçti. Ajans32 arşivini sizin için taradık ve 2014’te konuştuklarımızı, tartıştıklarımızı sizin için derledik. İşte 2014’te öne çıkan gelişmeler…

Yayınlanma:
2014’te Isparta Gündemine Damgasını Vuran Haberler

Bir yılı daha geride bırakıyoruz… Peki 2014 Isparta için nasıl geçti. Ajans32 arşivini sizin için taradık ve 2014’te konuştuklarımızı, tartıştıklarımızı sizin için derledik. İşte 2014’te öne çıkan gelişmeler…



Hafızalarınızı güncelleyecek haberlere ulaşmak için fotoğrafların üzerine tıklamanız yeterli...









AĞUSTOS 2014

SDÜ'de Taşeron Sancısı
Torba yasa olarak kamuoyunun gündeminde olan ve mecliste görüşülmekte olan yasa tasarısı, taşeron işçilere yönelik bazı düzenlemeleri de içeriyor. Ancak SDÜ’de bu sürecin bir hayli sancılı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Belediye Binasını Yık Halka Örnek Ol
AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mimar Kadir Özkan, "Net bir çağrı yapıyorum: Belediye Başkanı Sayın Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, o binayı yıkmalıdır. Halka yol açmalıdır, ‘işte ben yaptım’ demelidir" dedi.

 

Türkülere Konu Olan Baladız Ağıdının Hikayesi
1946 Yazı... Baladız'da hakkını arayan köylüye namluyla cevap veren ağaya taşlarla karşı koyan köylülelerin ve o ağanın sonunu anlatan Baladız hikayesini bilir misiniz?

 

Yolcu Otobüsü Dereye Uçtu: 13 ölü, 28 Yaralı
Isparta-Antalya karayolunda bir otobüsün dereye uçması sonucu meydana gelen kazada 13 kişi öldü, 28 kişi ise yaralandı...

 

Isparta'da Sır Gibi Ölümler
Sütçüler ilçesine bağlı İncedere köyünde yaşanan ilginç olay…

 
Yıl:2014... Isparta'ya Yakışmadı!
Yıl: 2014… Yer: Isparta Merkez Halıkent İlkokulu Sınıf: 4 H Sınıfın Yeri: Sığınak… 2014 Türkiye’sinde iddialı olduğu eğitim alanında kente yakışmayan görüntüler objektiflere takıldı…

 

SDÜ'de 4 Milyon TL'lik Yolsuzluk İddiası
SDÜ'de 4 Milyon TL'lik yolsuzluk iddiası... Bir kişi tutuklandı... Tutuklanan bayanın mahkemede savunma yapmaması dikkat çekti!

 
Ispartalı Uyuyor Mu?
SDÜ Doğu yerleşkesi, Yüzme havuzu yanındaki 44 bin metrekarelik alan Eğitim yatırımları için kamulaşıtrılmıştı!...

 

Recep Tayyip Erdoğan İşe Yerleştirdi Rektör İşten Kovdu
Özürlü olduğunu bilerek şirket kanalıyla işe aldığı down sendromlu 21 yaşındaki Mustafa Özbayrakçı özürlü olduğu gerekçesiyle Rektör İbicioğlu tarafından işten çıkarıldı.

 

Burdur Gölü Yasta!
Burdur'da başlayıp tüm dünyaya yayılan Su Orucu etkinliklerini Ajans32 ekibi 2 gün boyunca takip etti. İşte o etkinliklerden en renkli görüntüler...
 

EYLÜL 2014

7. Sınıf Öğrencisi Kalp Krizi Geçirdi
Isparta Atatürk Ortaokulunda 7. sınıf öğrencisi kalp krizi geçirdi.

 

Isparta'da 3 Hastaneye Şok Operasyon
Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Isparta'da 3 hastaneye düzenledikleri operasyonda bilgisayar sistem verilerine el koydu!

 

Süleyman Demirel'in Acı Günü
9. Cumhurhaşkanı Süleyman Demirel'in ablası Afife Ünlü (94) hayatını kaybetti.

 

Hoca Tarihe Geçti
Barda öğrencileriyle Rock şarkılar söylemek gibi bir çok ilke imza atan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu, bir ilke daha imza attı. İbicioğlu, Hac'da olduğunu ispat etmek zorunda kalan ilk rektör olarak tarihe geçti.

 

İhmal Mi Yoksa Provokasyon Mu?
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yayınlanan kitap adeta bir skandala imza attı. Alevi yurttaşlar öfkeli...

 

Eğirdir’de Kaza : 4 Ölü 11 Yaralı
Eğirdir'de mermer işçilerini taşıyan minibüs kaza yaptı. Kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de yaralandı.

 

SDÜ Öğrencisi Yolunacak Kaz Mı?
SDÜ’de bazı bölümlerde ikinci öğretim programlarının kapanmasına rağmen alınan ikinci öğretim katkı payı ve ders ücreti uygulaması akıllara durgunluk verdi. Öğrenciler ise isyanda…

 

Numan Kurtulmuş Neden Gelmedi?
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un katılımıyla dün SDÜ'de Akademik Yıl açılış töreni düzenlenecekti. Ama program beklenmedik bir şekilde iptal edildi. Halbuki Kurtulmuş dün de bugün de 30 kilometre ötedeki Burdur'da.

 

Isparta'da Ebola Paniği
Isparta’da Ebola virüsü taşıdığından şüphelenen yabancı uyruklu bir hastanın Devlet Hastane Acil Servisi önünde bekletildiği iddia edildi.

 

Yine Mermer Ocağı Yine Ölüm
Sütçüler İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Köyü'nde Mermer Ocağı'nda bir işçi yaşamını yitirdi.

 

Sarıidris Isparta’ya Öncü Oldu
Isparta’nın Eğirdir İlçesine bağlı Sarıidris beldesinde yapılan kültür mantarı işletmeciliği Isparta’ya öncü model oldu.

 

Üniversite'de Şok İstifa
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cengiz Kayacan istifa dilekçesini verdiği öğrenildi.

 

Emniyetten Tarihi Operasyon
Isparta'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda çok sayıda şahıs gözaltına alındı.

 

Otobüs Uçuruma Yuvarlandı 6 Ölü
Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksek okulu öğrencilerini taşıyan otobüs, Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi Karamık Köyü yakınlarında kaza yaptı. Kazada 8 öğrenci öldü, 21 öğrenci de yaralandı.

 

Bu Acıya Yürek Dayanmaz
Gencecik 8 fidan katliam gibi kazada aramızdan ayrıldı.

 
 
Isparta'da Tarihi Gün
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in hayatını anlatan Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nin açılışı başladı.

 

YARIN: Kasım 2014 / Aralık 2014

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.