2014’TE TEMİZ SAYFA AÇILACAK

VALİ MEMDUH OĞUZ DEMOKRAT’A KONUŞTU;

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Kasım 2012 10:53
2014’TE TEMİZ SAYFA AÇILACAK

ISPARTA KEDERİNE TERKEDİLEMEZ
Kamuoyu ‘Dereboğazı, teşvik, havalimanı’ derken Vali Memduh Oğuz’dan çok önemli açıklama geldi. Vali Oğuz, “Isparta’nın geleceği kendi kaderine bırakılacak falan değil, çok ciddi olarak tanzim ediliyor” dedi

2014 YÜKSELİŞ YILI OLACAK
Demokrat’ı ziyaret eden Vali Memduh Oğuz, Isparta’nın Dereboğazı duble yolu, teşvikte yeni bölge, havalimanın yeniden canlandırılmasını konuştuğu şu günlerde ‘Bana da söz düşüyor diyerek önemli açıklamalarda bulundu. Isparta’nın ağırlığının dünden az olmadığını belirten Oğuz, 2013’ün yükselmenin başlayacağı 2014’ün de dikey yükselişin yaşanacağı yıl olarak gösterdi.

İLİM ŞEHRİ OLURSAK YOL DA TREN DE GELİR
Isparta’nın geleceğinin kaderine terkedilemeyeceği vurgusu yapan Vali Memduh Oğuz, İlim Şehri Isparta projesinin yasal alt yapısını oluşturma gayretinde olduğunu söyledi. Vali Oğuz: İşte bu olduğunda siz duble yol gelmeseniz deseniz bile gelecek. Hızlı trende, uçakta gelecek. Isparta’nın taşı toprağı altın olacak.

Vali Memduh Oğuz, Demokrat Gazetesini ziyaret etti. Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erçakır tarafından karşılanan Vali oğuz, gündeme ilişkin çok önemli mesajlar verdi. Isparta, kamuoyunun Dereboğazı duble yolu, hızlı tren, teşvik gibi konuştuğu konularla ilgili Isparta Valisi’ne de söz söylemek düştüğünü kaydeden Vali Oğuz, Isparta’nın geleceğinin kenid kaderine bırakılmayacağını açıkladı.

ISPARTA’NIN DEĞERİNİ TARTIŞMAK
İSTEYEN KARŞISINDA BİZİ BULUR

‘Devlet devlet gibi çalışır’ diyen Vali Oğuz, “Vilayetin Valisi burada. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin valisi ilgililerle konuşur, görüşür bunun bir planlaması vardır. Isparta’nın ağırlığını burada temsil ederiz söyleriz. Isparta kendisi kadar ağırdır. Isparta’nın her hangi bir değerini tartışmak isteyen bizi karşısında bulur. Isparta değerlidir. Kendi değerini kendisi kanıtlar.

Kendi hakkını kendisi arar. Elbette kamuoyu bir takım taleplerde bulunacaktır. Dereboğazı yolunun duble yol haline getirilmesi, hem hızlı tren meselesi, hem hava alanı meselesi bunlar bir bütün olarak toplam Isparta meselesi olarak değerlendirilir.

Isparta’nın benim bildiğim kadarıyla bu dönemdeki ağırlığı dünden daha az değildir. Isparta’ya yönelik muhabbette bundan daha az değildir. Elbette büyük bir planlama içerisinde büyük bir hizmet seferberliği içerisinde bunların hepsinin birden olacağını göreceksiniz. Dereboğazı yolu, hem Konya Isparta yolu, hem hava alanı, Isparta’nın ilim şehri projesiyle gerçekleşecek. 10 sene sonra 15 sene sonra olacak falan demiyorum.

2014 yılı Isparta’nın bir dikey çıkış yılı olacak. 2013 yılı bir yükselmeye başlangıç yılı olacak. Bunu ödeneklerle de göreceksiniz. 2014 yılında Isparta’da yepyeni bir sayfa açılacak” dedi.

ISPARTA’NIN GELECEĞİ CİDDİ TANZİM EDİLİYOR
İktidar milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel’in bu konuda çok üstün gayret sarfettiklerini ve bu konularda kendisiyle istişare ettiklerini söyleyen Vali Oğuz, “Devletin en üst seviyeleriyle görüşebilen bir Isparta valisi olarak söylüyorum. Isparta’nın önümüzdeki 10-15 senelik geleceği kendi kaderine bırakılacak falan değil, çok ciddi olarak tanzim ediliyor.

Vali Oğuz çok eylemli, çok aktif olarak burada var. İnşallah aşama aşama zamanı geldikçe Isparta’nın tarihsel değeri ne ise, şu andaki kıymeti ne ise bunu önümüzdeki yıllar içerisinde de teker teker alındığını göreceksiniz” diye konuştu.

İLİM ŞEHRİ İÇİN YASAL DÜZENLEME GİRİŞİMİ
Isparta’nın ilim şehri olması gayretinin yasal olarak kabul edilmesi gayretinde olduklarını aktaran Vali Oğuz, “İlim Şehri yasalaşırsa bundan sonra siz Isparta’ya gelmeyin deseniz de hücum edilecek. Isparta’nın yolu olmasın deseniz de yolu olacak. Çünkü bunun yasal alt yapısı olduğunda yani bir bakanlar kurulu kanunu yani bir kanun ‘İlim şehri Isparta kanunu’ çıktığı taktirde burası Türkiye’nin 81 il içerisinde en cazip ili olacak. En çekici il olacak.

Buradaki bir metrekare eğitimle ilgili ilimle ilgili alan altın değerinde olacak. Hani İstanbul için söyleriz ya İstanbul’un taşı toprağı altın diye. Türkiye’de İstanbul’un da üstünde Isparta’nın taşı toprağı altın olacak” açıklamasında bulundu.

İLK OLURSAK ATI ALIR ÜSKÜDAR’I GEÇERİZ
İlim Şehri Isparta projesinin bütün ilim çevrelerinde, siyaset çevrelerinde kabul gördüğünü de açıklayan Vali Oğuz, “Şimdi işin en son noktasına geldik. Bunu resmi bir elbiseye bürünmesi gerekiyor. Proje ilmi bir kitap haline de gelecek. Dünyadaki uygulamaları nedir?

Nasıl bir alt yapı lazım. Isparta’yı ilim şehri olarak ilan ettirebilir bunun kanuni dayanaklarını da koyarsak (mesela bir arazi var arazi sıradan bir arazi. Orayı organize sanayi bölgesi yapıyorsun bir anda değerlendi.

Serbest bölge yapıyorsun değerlendi.) Isparta’ya eğer ilim şehri Isparta dersen Isparta hudutları, il hudutları kıymetli imtiyazlı bir toprak olur. Isparta ilim şehri olursa ilim şehrinde eğitim ve öğretime yönelik tüm yatırımlar vergiden muaftır.

5. bölge desteği alır. Şu kadar sene kredi alır. Böyle bir şey Isparta’yı hoplatır. Burada çok mesafe aldık. Bir yıldır bu proje için emek sarf ediyoruz. ‘İlim Şehri’ Isparta’da tuttu artık. Devlet adamlarında da tuttu. Şimdi bunu yasal bir şekle büründürmek gerek. O zaman ilim şehrinin yolu duble olmaz mı?

İlim şehrinde 2-3 tane uçak seferi olmaz mı? İlim şehrine hızlı tren gelmez mi? O durumda ‘biz de ilim şehri olalım’ diyenler bizle rekabet edecek. Ama biz bunu ilk önce yaparsak ilk uygulamada atı alan Üsküdar’ı geçer. İnşallah Isparta’nın atı Üsküdar’ı geçer” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum