2015'te Daha İddialı

2015'te Daha İddialı

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Şubat 2015 11:56
2015'te Daha İddialı

2014’ün lideri Doblò, yeni nesli ile 2015’e daha da iddialı giriyor. Fiat Showroomlarında yerini alan yeni nesil Doblò'ya yoğun ilgi var.

Pürlü Otomotiv tarafından 7/8 Şubat tarihlerinde düzenlenen test sürüşlerinde kendini kanıtlayan yeni nesil Doblò 13-14-15 Şubat tarihinde de IYAŞ Park AVM'de sergilendi.

İşte Yeni Nesil Doblò ve Özellikleri
Fiat Doblò, yenilenen 4’üncü nesliyle Şubat ayından itibaren Türkiye ile birlikte tüm Avrupa’da yollara çıkıyor. Yeni Nesil Fiat Doblò, tamamen yenilenen iç ve dış tasarımı, işlevselliği, düşük yakıt tüketimi, yüksek güvenlik standartları ve hayatı kolaylaştıran teknolojik özellikleriyle 2015 yılında da liderliğini pekiştirecek.

Yenilenen tasarımı, yeni donanımları ve otomobil seviyesinde iç mekân kalitesiyle fark yaratan Yeni Fiat Doblo, 43.950 TL’den başlayan fiyatlarla pazarda yerini alırken kullanıcılarına daha fazla “değer” sunarak rekabette öne çıkıyor. Bu sınıfta ilk kez dokunmatik ekranlı multimedya sisteminin yer aldığı Yeni Nesil Doblo, çocuk aynası, Türkçe navigasyon ve katlanabilir elektrikli aynalar gibi yeni donanımlarla farkını ortaya koyuyor. Yeni Nesil Fiat Doblò, başarılı 90 ve 105 beygirlik Multijet motorlarının yanında, bu motorların daha da geliştirilmesiyle ortaya çıkan, yakıt ekonomisinde sınıfının lideri olan yeni 1.3 lt 90 hp’lik Ecojet dahil, 4 farklı dizel motor seçeneğiyle Türkiye pazarında yerini alıyor. Yeni Doblò, Combi gövde tipinde Easy, Safeline, Premio ve Premio Plus olmak üzere 4 donanım seviyesiyle tercih edilebiliyor.

 

Yenilenen Dış Görünüm, Otomobil Konforu Sunan Yepyeni İç Mekân
Yeni Nesil Fiat Doblò, müşteri beklentilerine uygun olarak geliştirilen modern tasarımı, ticari hayat ve geniş ailelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan farklı gövde ve zengin motor seçenekleri, güvenlik donanımları ve segmentine yeni standartlar getiren teknolojik özellikleriyle fark yaratıyor. İç ve dış tasarımı tamamen yenilenen Fiat Dobló’nun daha modern bir görünüm kazanan yeni tamponları, inceltilmiş ve eğimli tavanla uyumlu, öncekilerden farklı kaputu ilk bakışta dikkat çekiyor. Yeni Dobló’nun yolcu kabini de gösterge paneli, grafikleri, kaplamaları, direksiyon simidi ve kapı panelleriyle farkını ortaya koyuyor. Ön konsol, direksiyon simidi ve gösterge paneli çok daha ergonomik, estetik ve kullanışlı hale getirilen Yeni Nesil Fiat Doblò’nun kapı panellerinde; bir önceki nesle oranla daha geniş saklama alanları bulunuyor. Yenilenen koltuk kumaşları ile daha modern bir iç mekân görünümünü yakalayan Yeni Nesil Fiat Doblò, binek otomobil konforunu yakalıyor. Dış görünümünde de büyük ölçüde değişiklik bulunan Yeni Nesil Fiat Doblò, geçen yıl yenilenen Fiat Ducato’ya tasarımıyla atıfta bulunuyor. Yenilenen motor kaputu, ön tampon, ön ızgara ve ön farlar, stop lambaları ile arka kapı aracın havasını kökten değiştirirken, ön hatları enine geliştirilen Doblò, bir önceki nesline göre daha kompakt bir görünüme sahip olduğunu vurguluyor.

Yeni Nesil Fiat Doblò; Üstün Güvenlik Öğeleri ve Son Teknoloji ile Donatıldı!
Yeni Nesil Fiat Dobló sınıfında tek olan, tam bağımsız bi-link arka süspansiyon ile mükemmel yol tutuşu ve yolcu konforunu garantiliyor. Sürücülerin Yeni Doblò’nun seyahat keyfini her zaman üst düzeyde yaşaması için teknolojik ekipman paketinde de yeni, kullanıcı dostu içerikler bulunuyor. Bunlar arasında en dikkat çekici ekipman olarak; 5 inç renkli dokunmatik ekrana sahip opsiyonel olarak entegre navigasyon ile donatılabilen Uconnect multimedya sistemi yer alıyor. Telefon çağrısı yönetimi, cep telefonuna gelen mesajların okunmasını sağlayan teknolojisi, USB girişi, bluetooth bağlantısı ile akıllı telefonlardan müzik dosyalarının UConnect’e aktarılması gibi gelişmiş özellikleri-dikkat çekiyor. Direksiyon kumandası ve sürücünün yakıt tüketimi ile CO2 emisyonunu sınırlamasına yardımcı olan Eco:Drive yazılımı, UConnect 5” ile standart olarak sunuluyor. TomTom ile birlikte geliştirilen Türkçe navigasyon özelliği de U-Connect ile birlikte ayrıca tercih edilebiliyor.

Yeni Fiat Doblò, performans seviyesi bakımından yükü ne kadar olursa olsun, tüm sürüş koşullarında üstün konfor ve yol tutuşu sunan bağımsız Bi-link arka süspansiyonlara sahip bulunuyor. Sınıfında sadece Doblò’da yer alan bu özellik, aracın konforunu otomobil seviyesine taşırken, yol tutuşunu ve yolcu konforunu iyileştirerek, her koşulda güvenli sürüşü garanti ediyor. Yeni Nesil Fiat Doblò’nun üstün yol tutuşu, teknoloji harikası elektronik denge kontrol sistemlerinin kullanımıyla garantileniyor. Bu sistemler arasında; elektronik fren gücü dağılımı EBD ile ABS, ASR (Kayma Önleyici Düzenleme) ile tamamlanan ESC, HBA (Hidrolik Fren Desteği) ve sürücüye yokuşta kalkış sırasında yardımcı olan Hillholder sistemleri bulunuyor. Sürücü ve yolcunun, baş ile göğsünü koruma amaçlı tasarlanan ön ve yan hava yastıklarıyla de güvenlik donanımlarını tamamlıyor.

 

İşlevselliğiyle fark yaratan Yeni Nesil Doblò Cargo
Yeni Nesil Doblò Cargo, üçlü ön koltuk tasarımıyla işlevselliği en üst seviyeye taşırken, bu sınıfta en fonksiyonel çözümü sunmayı başarıyor. Doblò Cargo yalnızca 3 kişilik oturma kapasitesi sunmakla kalmıyor. Ortadaki koltuk öne katlanarak masa, doküman tutucu ve kolçak olarak da kullanılabiliyor. Ayrıca koltuk minderi altında eşya gözü yer alıyor. Aracın sağ koltuğu da öne katlanarak uzun malzemeleri taşımak için daha fazla alan kazanılabiliyor. Yeni Nesil Doblò Cargo’nun işlevselliği, düzgün formu, ergonomik kapı kolları ve aracın içine hem kolay yükleme hem de uygun erişim imkânı sunan 180° açılır arka kapılarla da ortaya çıkıyor. Maksimum 1 tona kadar yük taşıma ve 5 m3’lük yükleme hacmiyle Doblò, sınıfının en iyi taşıma kapasitesine sahip bulunuyor.

Doblò, Cargo gövde tipinde sınıfında hem uzun şasi hem de yüksek tavanı seçeneği sunabilen tek araç olarak öne çıkıyor. Standart şasi versiyonunda sınıfında bir rekor olan 3.4 metreküplük hacim sunan Doblò Cargo, uzun şasi versiyonunda yine rekor düzeyde, 4.2 metreküplük bir iç hacme ulaşıyor. Sınıfında sadece Doblò’da bulunan uzun şasi / yüksek tavan seçeneğiyle Maxi XL, 5 metreküplük iç hacme ulaşarak bir üst sınıf ticari araçlar ile eşdeğer seviyede yükleme hacmi sunabiliyor. Yeni Fiat Doblò’nun dış dikiz aynaları elektrikli olarak katlanarak dar alanlarda manevra kolaylığı sağlıyor. Doblò’da ayrıca, arka koltukta seyahat eden çocukları kontrol altında tutabilmek için ikinci dikiz aynası da ilk kez kullanılıyor.

Yeni Ecojet motorla sınıfının en yüksek yakıt verimliliği…
Yeni Nesil Fiat Doblò’da ilk kez kullanılan 1.3 lt Ecojet motor seçeneği, düşük devirlerde %40 daha fazla çekiş gücü sunarken, %12’ye varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Yeni Nesil Fiat Doblò, Ecojet motoruyla -100 kilometrede ortalama 4.4 litre, şehir dışında ise 3.9 litre yakıt tüketiyor ve bu değerlerle sınıfının en iyi tüketimine imza atıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.