2023 Hedefine Bir Adım Daha

Üniversite sanayi işbirliği kapsamında imzalanan protokolle imalat işletmelerine yönelik Ar-Ge ve yenilikçilik projeleri üretilecek. 2023’te 500 Milyon Dolar ihracat hedefi koyan Isparta için bu protokol özellikle sanayi üretimi açısından büyük önem taşıy

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Şubat 2014 17:12
2023 Hedefine Bir Adım Daha

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Süleyman Demirel Üniversitesi Teknokenti, ilin ekonomik anlamda gelişimi, sanayicilerin desteklenmesi ve ar-ge projelerini oluşturmak adına önemli bir protokole imza attılar.

ITSO ile SDÜ arasında imzalanan protokolle imalat sektöründe faaliyet gösteren veya faaliyette bulunacak işletmelere yönelik bilimsel destek verilecek. SDÜ Konukevi’nde düzenlenen protokol töreninde imzaları SDÜ Rektörü Prof Dr. Hasan İbicioğlu ile ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen attı.
Törende, Meclis Başkanı Osman Şahlan ile ITSO Başkan Yardımcıları Salih Sarıkaya ve Metin Çelik ile yönetim kurulu üyeleri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Kayacan ile Prof. Dr. Numan Tamer, Teknokenti Müdürü Doç. Dr. İrfan Ateşoğlu ve akademisyenler hazır bulundu.

Protokol töreninde konuşan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu, ITSO ile sanayinin gelişmesi anlamında birçok işbirliğine imza attıklarını belirterek, “Yıllardır ITSO ile Üniversite arasında çok uyumlu bir birliktelik var. Bu birliktelik son zamanlarda üst düzeye çıkmış vaziyette. Buradan ilin ekonomik anlamda gelişimi için gösterdikleri gayretler için ITSO yönetimine çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Bir ilin ekonomik anlamda gelişmesi için üniversite sanayi işbirliğinin şart olduğunu belirten Prof. Dr. İbicioğlu şöyle devam etti:
“Bugün burada Üniversite sanayi işbirliği adına önemli bir gündemle toplanıyoruz. Isparta’daki imalat işletmelerine yönelik arge ve inovasyon projeleri üretilecek. Türkiye çapında örnek olmayı hedefliyoruz. Herkesin bildiği gibi yıllardır ITSO ile Üniversite arasında çok uyumlu bir birliktelik var. Bu son zamanlarda üst düzeye çıkmış vaziyet. Burada gerçekten Ticaret ve Sanayi Odası’nın yöneticilerine ilin ekonomik anlamda gelişimi için gösterdikleri gayretler için teşekkür ediyorum.

SDÜ, girişimci üniversite konseptine uygun olarak özellikle ITSO başta olmak üzere diğer sivil toplum örgütleriyle akademik liderlik işbirliği ve bilgi birikiminin yerele aktarılmasında da yeni yaklaşımlar sergiliyor. İmzalayacağımız protokolde buna bir örnek. Daha önce ITSO ile birçok ortak çalışmalarımız vardı. Buna paralel olarak sağlık turizmi ve inanç turizmi ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor.

ITSO’YA TEŞEKKÜR
Sayın Başdeğirmen ve yönetim kurulu üyelerinin güçlü ve güvenli çalışmaları ortada her konuya ellerinden geldiğince el atmaya çalışıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu protokol ülkemizin stratejik öncelikleri ve hedefleri için çok büyük önem taşıyor.

Isparta’da girişimcilerimizin ürettiği veya girişimcilerimizin aklına gelen yenilik fikirlerini argeye dönüştürülüp fonlanmasıyla ilgili alt yapının oluşturulmasına destek olacağız. Ticaret ve Sanayi Odamız bu konuda destek verecek. Biz de üniversite olarak fon sağlayacağız ve Teknokentimizde akademisyen ve işadamlarını buluşturacak ortamı hazırlayacağız. Akademisyenler ve teorisyenlerle girişimcilerimizi buluşturup arge projelerini hayata geçireceğiz. Arge projeleri hayata geçtikten sonra diğer adımları teknokentimizle üretim ve pazarlama sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapılacak.

ÜNİVERSİTEMİZ KIYMETİNİ BİLİYORUZ
Konuşmasına SDÜ’nün Isparta’nın ekonomik, sosyal anlamda gelişimine sağladığı katkıların önemine değinerek başlayan ITSO Başkanı Başdeğirmen şöyle devam etti:

“Üniversitemizin kıymetini ve değerini Ispartalı işadamları olarak ve Ticaret ve Sanayi Odası ekibi olarak çok iyi biliyoruz. Bugüne kadar üniversitemizin Isparta’ya verdiği ekonomik katkılar tartışılmaz. Ancak Isparta olarak sanayimizi fazla geliştiremiyoruz. Sanayimizin geliştirilmesi için üniversite ile işbirliği içinde olmamız gerektiğini biliyoruz. Bugün Türkiye’de 200’e yakın üniversite varken, bizim üniversitemiz Türkiye’nin 10 ilinden daha fazla bir nüfusa sahip. Dolayısıyla üniversitemizden çok iyi yararlanmalıyız.

Sanayicilerimiz, girişimcilerimiz için çok önemli olan Üniversitemizin teknoloji birimi Teknokentinin de ortağı olarak burada bulunuyoruz. Burada üretilen projeler çok önemli. Ülkemiz geneline baktığımızda çok fazla proje üretemiyor, hibe desteklerden faydalanamıyoruz. Proje üretmek zorundayız. Yapılan projelere destek vermek amacıyla üniversitemiz Teknokenti ile bir havuz oluşturduk. Bu havuzun içinde yer almaktan ITSO olarak gururluyuz.

İHRACAT HEDEFİMİZE ULAŞMAMIZ GEREKİYOR
Isparta’nın 2023 yılı 500 milyon dolar ihracat hedefine ulaşması için üretimini artırması gerektiğine dikkat çeken Başdeğirmen sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye ihracatı 2013 yılında 160 milyar dolar seviyesinde iken 2023 hedefi 500 milyar dolar. Isparta olarak ihracatımızda 2013 yılında 190 milyon dolar. İlimizin 2023 hedefi 500 milyon dolar. Bu ihracat hedefimizi gerçekleştirmek için üretmek zorundayız. Üretmeden ihraç etmek mümkün değil. Elimizdeki doğal kaynaklarımızı çok iyi değerlendiriyoruz ama kullanamıyoruz.

Biz bilimsel anlamda destek için üniversitenin teknoloji birimleriyle çok iyi çalışıp sonuca ulaşmak zorundayız. İnşallah yapılacak projelerdeki sonuçlar memleketimiz için hedeflerimize ulaşmamızı sağlar. Hep beraber memleketimizin daha iyi yerlere gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Bunda emeğimizin olduğunu görmek bizleri gururlandıracaktır. İlimizin gelişimi için önemli katkılar sağlayan, Rektörümüze ve akademik kadrosuna, ITSO Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile ilimizin gelişmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. “

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum