20’nci İl Biz Olmak İstiyoruz

20’nci İl Biz Olmak İstiyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2019 11:50
20’nci İl Biz Olmak İstiyoruz

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Isparta’nın kenevir üretimi için açıklanan 19 il arasında bulunmadığını belirterek; “Ancak, Isparta’nın da bu kapsama alınması çok iyi olur. Daha önceki yıllarda Isparta’da ciddi bir kenevir üretimi olduğunu biliyoruz. Burada büyük bir potansiyel var. Sayın vekillerimiz ilgililerle irtibatlaşır bu durumu aşabilirsek 20’inci kenevir üretim şehri olmak istiyoruz” dedi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, geçtiğimiz gün yönetimiyle birlikte Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında, kenevir üretimi konusunda Isparta’nın uygun bir şehir olduğunu söyledi.

DİLER; “ENDÜSTRİYEL KENEVİR İÇİN ISUBÜ AVANTAJLI”
Kenevir bitkisinin başta kağıt sanayiinde olmak üzere, izolasyon sanayiinde, tekstil sanayiinde, hatta oto kaportası yapımında kullanıldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler konuşmasında şunları söyledi; “Son zamanlarda çok sık gündeme gelen konu 19 ilde ekimine izin verilen endüstriyel kenevir üzerine üretim. Bizim üniversitemizin en büyük avantajı ve özelliği; doğa bilimleri dediğimiz Orman, Ziraat ve Su Ürünleri Fakültelerinin bizde oluşu. Endüstriyel kenevir konusunda tamamen Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültelerimizin konusu. endüstriyel kenevir her alanda kullanılabiliyor.

“KENEVİR HER ALANDA KULLANILIYOR”
Kağıt sanayiinde, izolasyon sanayiinde, tekstil sanayiinde, hatta oto kaportası yapımında kullanılabiliyor. Tamamen doğal ürün. Biz büyük bir proje ile yani multidisipliner bir anlayışla, Ziraat Fakültemizin üretiminde, Orman, Su Ürünleri ve Teknoloji Fakültelerinin işbirliği ile, büyük bütçeli bir proje hazırlayarak en kısa zamanda, Endüstriyel kenevir hangi alanda kullanılıyorsa, Isparta’mız ve Üniversitemiz adına büyük bir proje ile hayata geçirmek istiyoruz.

“KENEVİR ÜRETİMİNDE 20’İNCİ İL OLMAK İSTİYORUZ”
19 il arasında Isparta arasında olmadığını biliyoruz. Isparta’nın da bu kapsama alınması çok iyi olur. Daha önceki yıllarda Isparta’da ciddi bir kenevir üretimi olduğunu biliyoruz. Burada büyük bir potansiyel var. Sayın vekillerimiz ilgililerle irtibatlaşır bu durumu aşabilirsek 20’inci kenevir üretim şehri olmak istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.