21 Sanıklı Darbe Girişimi Davasına Devam Edildi

21 Sanıklı Darbe Girişimi Davasına Devam Edildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ağustos 2017 11:37
21 Sanıklı Darbe Girişimi Davasına Devam Edildi

15 Temmuz gecesi 700 Kara Harp Okulu öğrencisini Ankara'ya götürmeye çalıştığı iddia edilen aralarında Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi eski Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz'ın da bulunduğu 9'u tutuklu, 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Isparta'da, darbe girişimi sırasında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi'nde eğitim gören 700 Kara Harp Okulu öğrencisini Ankara'ya götürmeye çalıştığı iddia edilen 9'u tutuklu 21 sanığın yargılanmasına Isparta 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi eski Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve eski Erkan Başkanı Albay Orhan Yılmaz SEGBİS aracılığıyla katılırken, diğer tutuklu sanıklar Nurhan Baran, Ahmet Yıldırım, Cumhur Keyik, İlhan Çağrı Kayaoğlu, Merih Özşahin, Ahmet Nazif Şahinoğlu, Hüseyin Seçkin Eraslan ile tutuksuz sanıklar salonda hazır bulundu.

Darbe gecesi komutanlıkta görevli olan uzman çavuş Ü.K. duruşmada tanık olarak dinlendi. Bölük komutanının kendisini arayarak şahsi tabancası olup olmadığını sorduğundan, daha sonra da komutanlığa çağrıldığından bahseden Ü.K., kendisi gibi çağrılan 10 kişiden bir manga hazırlanması emri verildiğini anlattı.

Komutanlıkta görevli sivil memur olan H.Ö. de tanık olarak duruşmada yer aldı. Mal ve hizmet alımlarında görevli olduğunu anlatarak, evrakların imzalanması için sık sık Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi eski Komutanı Mustafa Kurutmaz'ın yanına gittiğini söyleyen Ö., Kurutmaz'ın kendisine, "Hocaefendi hakkında ne düşünüyorsun" sorusunu yönelttiğini anlattı. Bunun üzerine "Hangi hocaefendi" diye sorduğunu belirten Ö., "Fetullah Gülen hocaefendi hazretleri" şeklinde cevap verdiğini belirtti.

Yurt dışında okullar açması nedeniyle Gülen'e sempati duyduğunu ama fazla tanımadığını söylediğini kaydeden Ö., "Kurutmaz, benden komutanlıkta görev yapan sivil memurlar hakkında, onların Fetullah Gülen ile ilgili ne düşündüğünü gösteren ayrıntılı bir rapor hazırlamamı istedi" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.