22 Yıllık Büyük Acı

Dağdan gelen selin yol açtığı felaketin izleri kısa sürede silindi ama kaybedilen 74 canın acısı hala yüreklerde tazeliğini korumaya devam ediyor.

Yayınlanma:
22 Yıllık Büyük Acı

74 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin yıldönümünde yaşamını yitirenler için yakınları gözyaşı dökerken, ölenler için bugün mevlüt okutulup hatmi şerif indirileecek.

Dağdan gelen selin yol açtığı felaketin izleri kısa sürede silindi ama kaybedilen 74 canın acısı hala yüreklerde tazeliğini korumaya devam ediyor.

Bilindiği gibi Senirkent 13 Temmuz 1995 günü meydana gelen sel felaketi ile sarsılmıştı. 74 vatandaşımızın yaşamını kaybettiği bu acı olayın ardından tam 22 yıl geçti. Dağdan gelen selin yol açtığı felaketin izleri kısa sürede giderilmeye çalışıldı. Ancak felakette kaybedilen 74 kişinin acısı ise hala dün gibi tazeliğini koruyor.

Senirkent’te bir daha böylesi felaketlerin yaşanmaması için gerekli önlemler alındı ve selin geldiği dağlık alan kısa sürede ağaçlandırıldı ve hayvan otlatmaya kapatıldı. Devlet, felaket sonrası Senirkent’in tahrip olan alt yapısını yeniden inşa etti ve ilçede bu felaketin yaraları kısa sürede sarıldı.

YÜZLERCE EV HASAR GÖRDÜ…

Senirkent’te 13 Temmuz 1995 tarihinde saat 20.10'da Kapı Dağına yağan yağmurun önüne kattığı çamur ilçe merkezine akması sonucu büyük bir sel felaketi meydana gelmişti.

74 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu olay sonunda 209 ev oturulamaz hale gelirken, Devlet tüm imkanları seferber ederek gerekli yatırımları süratle başlatmış ve bunun sonucunda felaketin açtığı zararlar giderilmişti.

Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, felaketin ardından 22 yıl geçmesine rağmen acı olayın üzüntüsünü hala yaşadıkların belirterek, felakette yaşamını yitiren 74 hemşehrilerini asla unutmadıklarını belirtti.








 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.