23. YEKSAV Pişi Günü Yapıldı

23. YEKSAV Pişi Günü Yapıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Temmuz 2019 13:36
23. YEKSAV Pişi Günü Yapıldı

YEKSAV (Eğirdir Eğitim, Kültür, Sağlık Vakfı) tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 23.cüsü düzenlenen Pişi Günü Yeşilada'da gerçekleşti.
Pişi Gününe Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök'te kısa bir sürede olsa katıldı. Melikler Yaylasında gerçekleşen programa katılacak olması nedeni ile Başkan Veli Gök Programdan erken ayrıldı.

Programa AK Parti Isparta Milletvekili AK Parti YSK Temsilcisi, Adalet Komisyonu Üyesi Recep Özel, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Savran, Belediye Şirket Müdürü Ömer Yılmaz, AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri Sezgin Özdoğancı, Süleyman Sarpdağ, Eyyup Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Mevlüt Doğanay ve çok sayıda davetli katıldı.

YEKSAV Başkanı Etem Güleryüz yaptığı konuşmada; "2007 yılından bu yana Temmuz ayının son cumartesi günü yapmakta olduğumuz “Pişi Günü”müze teşriflerinizden dolayı teşekkür ederiz. Programımız Yeşilada Camii’nde yapılan Hatim duası ve Mevlid-i Şerif ile başladı ve bu meydanda beraberliğimiz devam etmektedir.

Hemşehrilerimiz arasında beraberlik yardımlaşma, dayanışma ortamını geliştirerek 23 yıldır yolumuzu sürdürmekteyiz. Yardımlaşma toplumun temel bir ihtiyacıdır. Dinimiz yardımlaşmayı maddi ve manevi hayatımızı kapsayacak şekilde en geniş sınırları ile ele almış, Kur’an-ı Kerim’in pek çok ayetinde de bu konuya temas edilerek Müslümanlar yardımlaşmaya teşvik edilmiştir.

Vakfımız, yıllardır hemşehrilerimiz tarafından yapılan bağışlar sonucunda bugüne ulaşmıştır. YEKSAV olarak lisans ve yüksek lisans bursu vermekteyiz. Eğitim alanında vermiş olduğumuz desteğin sonucu olarak öğrencilerimizin başarıları yüzümüzü güldürmektedir. Burs alan gençlerimizin şimdi meslek sahibi olarak kazançlarından vakfımıza bağışta bulunma talepleri memnuniyet vericidir. Eğitim yardımlarımız dışında maddi sıkıntıda olan veya sağlık sorunu yaşayan ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize de her yıl olduğu gibi bu yıl da destek olmaya devam etmekteyiz." dedi. Güleryüz, bugünkü programın giderlerini üstlenen sevgili hemşehrilerimize de teşekkür ederek "Gelecek sene Temmuz ayının son Cumartesi günü tekrar buluşmak temennisiyle sevgi ve selamlarımı sunarım.” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'de Pişi Gününde birer konuşma yaparak emeği geçenleri kutladılar.

 

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen, yaptığı konuşmada, “Şuan YEKSAV’ın yapmış olduğu bu etkinliğe uzun yıllar hiç ara vermeden ben de katıldım. Yapılan çalışmaların ne kadar önemli, ne kadar üst seviyelerde olduğunu bilen bir kişiyim. Ben önceki toplantılara, ekinliklere Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak katılırken, bu yıl Isparta Belediye Başkanı olarak sizlere hitap ediyorum. Bunlar bizim için çok önemli çalışmalar. Bu çalışmalardan aldığımız neticelere göre de bizler de hareket etmeye çalışıyoruz.

YEKSAV’ın açılımına baktığımız zaman Eğirdir Yeşilada Eğitim, Kültür, Sağlık Vakfı. İnsan hayatında üç önemli unsur var.

Eğitim: Bu konuda çok büyük destekler verdiğinizi biliyorum. Burada şuan da bulunan dostlarımız bu vakfın ne derece etkin olması için ne kadar fedakarca yardımcı ve destekçi olan bir kişiyim.

Kültür ve Sağlıkla alakalı çalışmalarda her türlü etkinliğin içerisinde olan bu vakfımızın daha ileriki yıllarda da aynı hizmetleri verebilmesi için Isparta Belediyesi olarak bize düşen görevleri için de hazır olduğumuzu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

Başdeğirmen, konuşmasının sonunda Eğirdir Yeşilada Eğitim, Kültür, Sağlık Vakfı (YEKSAV) Başkanı Ethem Güleryüz ve hayırsever vatandaşlarımızı kutlayarak, Pişi Gününün hayırlı olması temennisinde bulundu.

Milletvekili Özel, “Aslında Eğirdir’in çok daha iyi noktalara gelmesi gerekiyor. Şunu mukayese ediyoruz. Ankara’nın Beypazarı ilçesi var. Oranın doğa güzelliği yok, hatta hiçbir şeyi yok. Sadece tarihi evleri var. Makarna kesiyorlar onları satıyorlar. Ama Eğirdir’imizin Gölü var, manzarası var, her şey var. Gelen turist sayımız neden az. Bunu oturup konuşmamız lazım. Isparta’da bulunan gül ve lavanta bahçeleri gezisinden Eğirdir de faydalandı. İnşallah Aksu Zindan Mağarası’nı da bu konseptin içerisine alıp yerli ve yabancı turist sayısını arttırmamız gerekiyor.

Her şey alt yapıdan geçiyor. 2020 yılında Isparta Özel İdaresi bir program yaparken bu turizmde öne çıkan beldelerin, ilçelerin, köylerin alt yapılarını güzelleştirmede öncelik vermesini isteyelim.
Isparta, Türkiye’nin keşfedilmemiş üç ilinden bir tanesi. Amasya, Kastamonu ve Isparta. Isparta dışından gelen kişiler Isparta’yı çok beğeniyorlar ama bizim Isparta halkımız hemen şurada Zindan Mağarasını, Çandır’ı bilmiyor. Isparta, doğa güzelliklerini pek tanımamış, keşfetmemiş. Bunu bizim biraz daha gün yüzüne çıkarmamız gerekiyor.
Isparta, sanayileşmede biraz geride kaldı. Ona yetişmemiz pek mümkün değil fakat Ispartamızı eğitim şehri, turizm şehri, sağlık şehri olarak ele alabiliriz. Isparta'nın Turizm şehri olması için Eğirdir’i de bunun lokomotifi olarak düşünebiliriz. Doğa güzelliğini daha fazla ön plana getirerek, marka değerini biraz daha yükselterek Eğirdir’i ön plana çıkartıp daha çok turistin bu ilçemize gelmesini sağlayabiliriz. Mesela, 15 gün önce Eğirdir’de Triatlon yarışmaları vardı. Gelen sporcu sayısı 800’dü. Aileleriyle birlikte 2 bin kişi oldu. Eğirdir halihazırdaki imkanlarıyla her hafta bir etkinliğin yapılabileceği bir yer. Biz Eğirdir’i seviyoruz. İnşallah bu anlamda gece gündüz çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Mehteran gösterileri, halk oyunları gösterileri pişi ve yemek ikramıyla program sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.