23 Yıl Sonra Tapularına Kavuştular

23 Yıl Sonra Tapularına Kavuştular

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Aralık 2016 16:42
23 Yıl Sonra Tapularına Kavuştular

Eğirdir Pınar Pazarında yapımına 23 yıl önce başlanan ve çeşitli sorunlar nedeniyle sahiplerine tapuları verilemeyen 480 dairenin tapusu, sorunların çözülmesinin ardından düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

 Pınar Pazarı Kooperatifi üyeleri, yıllardır oturdukları evlerinin tapularına 23 yıl sonra kavuştu. 1993 yılında kurulan ve 1995 yılında inşaatına başlanılan Pınar Pazarı Kooperatifi'nde 2004 yılında elektrik ve su işlemleri tamamlandıktan sonra oturulmaya başlanılmıştı. Tapularını alamayan kooperatif üyeleri yıllardır süren haklı mücadelelerinde mutlu sona ulaştı. Tapulardaki sorunlar giderildi, projesi hazırlanan Pınar Pazarı Kooperatifinin kat mülkiyet çalışmaları tamamlandı, tapular çıktı. Bu kapsamda tapu dağıtım töreni bugün Kervansaray Düğün Salonunda Başkan Şengöl'ün de katıldığı törenle dağıtıldı.

Törende konuşan Kooperatif Başkanı Osman Coşkunsu “ Haklı mücadelemizde sona gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mücadelemizde yanımızda olan başta Eğirdir Belediye Başkanımız Ömer Şengöl, eski yönetim ve üyelerimize sonsuz teşekkür ediyoruz.  Kooperatifin hiçbir parasına dokunmadık, Kooperatifte fazla parası olan arkadaşlara paralarını geriye iade edeceğiz. Hepinize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Törende konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, 23 yıldır devam süreçte mutlu sona ulaşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Süreç içerisinde çeşitli sorunlar nedeniyle hem kendilerinin hem de hak sahiplerinin sıkıntı yaşadığını ifade eden Şengöl, belediyenin ve ilgili kurumların desteği ile sorunu çözdüklerini ve bugün 480 dairenin tapularının sahiplerine verildiğini kaydetti.

Söz konusu konutların zaman zaman seçim malzemesi yapıldığının ancak kendilerinin de bunlara kulaklarını kapayarak sorunların çözümü uğraştıklarını kaydeden Şengöl, "Bağlar Mahallesinde bağ evinde  yaşayan insanları daha modern evlere çıkardık. "Bir kişi mağdur olur" diye masraftan kaçınmadan kooperatif ne istediysek yaptık. Daha önceki eksiklikleri tamamlayarak, tapu dairesindeki arkadaşlarımızın özverili çalışmaları sonucunda daireleri biz kooperatife devrettik, kooperatif geri kalan işlemleri halletti. Tapuları çıktı." dedi.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl ayrıca Konuşmasında “  Taştepe evlerinde işimiz kolaydı, Arsa belediyeye aitti. Size tahsis edildi. Birkaç acemilikler düzeltildi yapıldı, verildi. İyi hatırlıyorum evler verildi, birde üstüne hak sahiplerine parada iade edildi.  Pınar Pazarında önce imar tadilatı, olumsuz bir ailenin mirasındaki sorunlar çözüldü. Başladık yapmaya. 5-6 kişilik bir heyetle temelini attık., Eğirdir’de yapılan en yasal kooperatif olduğunu iddia ediyorum. Ödemeler küçük olunca süre uzadı pek çok kooperatif 10 yıldan aşağı bitirmedi ama Sizinki biraz uzadı. Biz oraya 400 daire yapalım diyorduk müracaat fazla olunda 480 daire olsun diye büyüttük. 1999 seçimleri ve 2009 seçimlerinde size, “Ömer Şengöl zaten belediyeyi bitirmiş,eli kolu bağlı cezaevine gider, Bir daha belediyeye gelemez, sizde bu evlerin üstüne soğuk su içersiniz”  dediler. 2009 seçimlerinde bu gürültü ekibi evlerinizi tek tek gezerek bu üfürme furyasını devam ettirdiler, sizleri kandırdılar. Verdiniz oyları karşılığında hiçbir şey alamadınız. 2012 Mayıs ayında İskan alınacak, İnşaat ruhsatı yenilecek her şey günü gününe yapıldı. 2014 seçimlerinde, 2013’ün sonlarında size attığı zaman mangalda kül bırakmayan ekip, adam başı 5 Milyar getirin, 2.4 trilyon parayı alalım o zaman düşünelim denildi. Sonuç yine hiç bir şey yok. 2014 seçimlerinde Pınar Pazarında seçim propagandası için gelenler bu kez 80 kişilik kooperatifinin paralarını yemişler, Ömer Şengöl seçilemez ama seçilse bile ev yerine hava alırsınız, Ömer Şengöl tapuları veremez, bu binalar sağlıklı değil, hiçbir şeyi yok diyenlerde oldu. Biz sözümüzün arkasında durduk. Biz eksik evrakları tamamlayıp anında bu tapuların verilmesi için elimizden geleni yaparız, veririz dedik ve yaptık.  Tapu dairesinde çalışanlara sizler adına çok teşekkür ediyorum. İnsan üstü bir gayretle çalışarak 480 tane tapuyu çok kısa süre içerisinde sizlere verdiler. Eğirdir’de sizin karınca usulü biriktirerek yaptığınız bu iş belki de en büyük yatırımı. Hem kooperatifteki üye sayısı hem de şu anki evlerinizin değerleri bakımdan toplanıldığında en büyük yatırımı. 

"BANA KÜFÜR EDENLERE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Benim en büyük üzüntüm, bu kooperatifin çalışmalarını aksatan, ödemelerini aksatan, sizleri de arkalarına takıp küfür edenleri Allaha havale ediyorum. Hızını alamayıp sahte tapu bastırmışlardır, milleti oyalayacaklardır diyenler bile oldu. Ben bunlara hakkımı helal etmiyorum. Çünkü ben çok uğraşlar verdim. Küfürü hak edecek bir şey yapmadım.  İçinizden bize Allah razı olsun diyenlere, çalışmalarımızda yardımcı olanlara iftira atmayanlara bize güvenenlere hakkım katın katın helal olsun, güle güle otursunlar. Ben sizin o binalarınızın çatısında Ünal Usta, tenekeci hafız ve ben 3-4 defa çatı düzenini yerinde uyguladım, tahta koydum, çivi çaktım bir hafta çalıştım.  Benim hakkımda kötü konuşanlara Hakkım haram olsun, diğerlerine ise helal olsun, güle güle kullanın hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

 

Başkan Şengöl’ün konuşmasının ardından Blok sırasına göre tapu dağıtım törenine geçildi. Başkan Şengöl’e sevgi ve teşekkürlerinin sunana Pınar Pazarı sarı evler halkı, tapularına kavuşmuş oldu.       

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.