23. Sütçüler Dut ve Pekmez Şenliği Yapıldı

Sütçüler'de, bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Dut ve Pekmez Şenliği yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Temmuz 2011 13:10
23. Sütçüler Dut ve Pekmez Şenliği Yapıldı

Sütçüler'de, bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Dut ve Pekmez Şenliği yapıldı.

Şenliğe eşi ve kardeşiyle katılan Vali Memduh Oğuz, şenlik alanında hazırlanan pekmez kazanından vatandaşlara buzlu pekmez dağıttı. Daha sonra Vali Oğuz ve beraberindekiler, eski Isparta Milletvekili Yakup Üstün'ün katkılarıyla yaptırılan halk kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi.

Eski Milletvekili Yakup Üstün, açılışta yaptığı konuşmada, kütüphanenin yapılmasında torunu Enes'in ilham kaynağı olduğunu belirterek, "Sürekli (Dede beni kütüphaneye götür) diye elimden tutardı. Artık Sütçüler'de onu elinden tutup götürebileceğim bir kütüphane oldu" dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, kütüphanenin Sütçüler halkının düşünen ve üreten bir toplum olmasına yardımcı olacağını söyledi. Başkan Müftüoğlu, kütüphaneyi en çok ziyaret edeceklerden birinin kendisi olacağını belirtti.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç ise, kütüphanenin yaklaşık 17 bin kitap ve 15 bilgisayar ile hizmet vereceğini kaydetti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Dut ve Pekmez Şenliği, gün boyunca düzenlenen gösteriler ve konserlerle devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.