234 Kişilik İşe 3 Bin 486 Başvuru

234 Kişilik İşe 3 Bin 486 Başvuru

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Eylül 2017 19:11
234 Kişilik İşe 3 Bin 486 Başvuru

İşkur İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, Milli Eğitim Müdürlüğünde çalıştırılmak üzere TYÇP kapsamında alınacak 234 personel için 3 bin 486 kişinin başvurduğunu belirterek; “Çalışacakların belirlenmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mülakat yapılacak” dedi. 

 

Bilindiği gibi; geçen yıl olduğu gibi bu yılda Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere İşkur tarafından 234 kişinin alınacağı duyurulmuş ve 18 Eylül’de başlayan müracaatlar 22 Eylülde sona ermişti. 

ÖKSÜZ; “3 BİN 486 BAŞVURU OLDU” 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İşkur İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, açıklamasında; “İl Müdürlüğümüz ile Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Toplum Yararına Program düzenlenecek. Bu doğrultuda, yapılan başvurular 22 Eylül akşamı saat 23.59 itibariyle sona ermiş bulunmaktadır. Bu doğrultuda; söz konusu süre içerisinde 3 bin 486 kişinin müracaatta bulunduğu belirlenmiştir” dedi. 

“BAŞVURANLAR FETÖ 

SORUŞTURMASINDAN GEÇİRİLECEK” 

Bakanlığın ve Valiliğin talebi doğrultusunda, Toplum Yararına Çalışma Programına başvuranların isimlerinin İl Emniyet Müdürlüğü’ne verildiğini ifade eden İl Müdür Vekili Özküz; “Emniyet Müdürlüğü, bu kişilerin FETÖ ve benzeri terör örgütleriyle bağlantılı olup olmadıklarını araştırıp sonucu bize bildirecek. Bizde Emniyet’in soruşturup ‘temiz’ olduğu belirlenen kişilerden oluşan isim listesini İl Milli Eğitim Müdürlüğüne göndereceğiz. 

“MÜLAKAT TARİHİNİ MİLLİ 

EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BELİRLEYECEK” 

Bu doğrultuda; İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bu kişiler arasından alacağı 234 kişiyi belirleyeceği mülakat tarih ve yerini kendisi belirleyerek bunu kısa mesaj (SMS) yoluyla müracaatta bulunanların cep telefonlarına göndererek onları mülakata davet edecek” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.