24 Avrupa Ülkesinde Eğitim İmkanı Sunan Üniversite

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof.Dr.Hasan İbicioğlu, 2004 yılından bu yana Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında 24 Avrupa ülkesinde 800'ü aşkın öğrencinin eğitime gönderildiğini bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ekim 2011 13:38
24 Avrupa Ülkesinde Eğitim İmkanı Sunan Üniversite

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, 2004 yılından bu yana Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında 24 Avrupa ülkesinde 800'ü aşkın öğrencinin eğitime gönderildiğini bildirdi.

İbicioğlu, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, SDÜ'de eğitim gören öğrencilere Avrupa'da eğitim imkanı sunulduğunu kaydetti. Dış İlişkiler ve Erasmus Koordinatörlüğü ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde, öğrencilerin en az bir dönemini 24 Avrupa ülkesindeki 185 üniversitede geçirebildiklerini anlatan İbicioğlu, "7 yıldır 800'ü aşkın öğrencimiz Polonya'dan İspanya'ya, Litvanya'dan İtalya'ya uzanan geniş coğrafyadaki farklı üniversitelerde eğitime gönderilmiştir" dedi.

Öğrencilerin bu şekilde hem farklı kültürleri tanıdıklarını, hem de kendi alanlarında uzmanlıklarını geliştirdiklerini söyleyen İbicioğlu, uygulamayla öğrencilerin geleceğe yönelik hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti.

İbicioğlu, 4'lük not sisteminde genel not ortalaması 2.00 olan tüm öğrencilerin yurtdışı eğitim fırsatı için başvuruda bulunabildiğine dikkati çekti. Üiversiteler arası işbirliği protokolleri ve disiplinler arası araştırma projeleriyle de bilimsel atılımlar gerçekleştirdiklerini ifade eden İbicioğlu, bu projelerde görev alan öğrencilerin de yurtdışı çalışmalarına katılabildiklerini söyledi.

SDÜ'nün son yıllarda kazanılan TÜBİTAK, Dpt ve Avrupa Birliği programları için hazırladığı projelere de değinen İbicioğlu, bu yıl TÜBİTAK tarafından desteklenen öğrenci araştırma projelerinde 105 proje ile Türkiye birincisi olduklarını bildirdi.

Prof. Dr. İbircioğlu, SDÜ'nün Farabi Değişim Programı'na da dahil olduğunu, Üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasındaki öğrenci ve öğretim üyelerinin değişim programında yer aldıklarını ifade etti.

SDÜ'lü öğrencilere çift diploma şansı tanındığını da aktaran İbicioğlu, başarılı öğrencilerin ana dalı yanında başka bir dalda daha öğrenim görerek, ikinci bir diploma alma hakkına sahip olduklarını açıkladı.

-81 İLDEN ÖĞRENCİ GELDİ-
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, 2011-2012 akademik yılı için 12 bin 856 öğrencinin SDÜ'yü tercih ettiğini belirtti. SDÜ'ye Türkiye'nin 81 ilinden öğrenci geldiğini anlatan İbicioğlu, "Edirne'den Ardahan'a, Amasya'dan Mersin'e ülkemizin her köşesinden öğrenci, üniversitemizde öğrenim görüyor" dedi.

SDÜ'ye en fazla Antalya, Konya, Denizli, Burdur, Ankara illerinden öğrenci geldiğini aktaran İbicioğlu, Isparta'dan da 1766 öğrencinin kendi şehirlerinin üniversitesini tercih ettiğine değindi.

İbicioğlu, SDÜ'de 180 Profesör, 182 doçent, 465 yardımcı doçent, 234 öğretim görevlisi, 145 okutman, 96 uzman, 504 araştırma görevlisinin görev yaptığını açıkladı. Üniversitede 16 fakülte ve 18 meslek yüksekokulu ile iki yüksekokul bulunduğunu söyleyen İbicioğlu, SDÜ bünyesinde 5 de enstitü yer aldığını kaydetti.

SDÜ'nün genç bir Üniversite olmasına rağmen, kısa sürede sayılı üniversiteler arasına girmeyi başardığının altını çizen İbicioğlu, SDÜ'nün sahip olduğu akademik birimleri, öğretim elemanı ve öğrenci sayısı, fiziki kapasitesi, bilimsel araştırmaları, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleriyle Türkiye'nin seçkin yükseköğretim kurumlarından biri olduğunu vurguladı.

Rektör İbicioğlu, SDÜ'nün bölgesinde sanayileşme, tarımsal gelişim ve teknolojik alanlarda lider pozisyonu üstlenerek, yeniliklere de imza attığını belirterek, "Tüm akademik ve idari birimleriyle SDÜ'nün tek amacı, sayısı 43 bine yaklaşan öğrencisine en iyi eğitim ve öğretim ortamını sağlamaktır" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.