24 Yıllık Mücadele Sevince Döndü

Eğirdir İstasyon Mahallesi U virajı altında Belediye’den almış oldukları arsaya inşaat yapmak için 1989 yılından beri mücadele veren Bademli Yapı Kooperatifi mensuplarının yüzü güldü.

Yayınlanma:
24 Yıllık Mücadele Sevince Döndü

Arsaların Orman İdaresi ile mahkemelik olması ve mahkemenin 20 yıla yakın devam etmesi sebebiyle 1989’da alınan inşaat ruhsatının son olarak 2010 yılında yenilendiğini belirten Bademli Yapı Kooperatifi Başkanı Bilâl Çelik ve Kooperatif ortakları, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e gösterdiği yakın ilgiden ve yapıcı, samimi çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Kendi arsaları üzerine 4 katlı bina yapan Bademli Yapı Kooperatifi’ne geçen hafta iskan ruhsatı Belediye tarafından verildi.

Yapı kullanma izin belgesini teslim alan Kooperatif Başkanı Bilal Çelik, yönetimden İsmail Yüceer ve kooperatif ortaklarından Hasan Ali Sağlam ile Mehmet Ünal, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i ziyaretlerinde, “1989 yılında ilk inşaat ruhsatımızı aldık. 20 yıla yakın süren ormanla mahkememiz sonrası 2010 yılında ruhsat yeniledik. Tamamlanan binalarımız için şimdi de iskân ruhsatı aldık. İlk kuruluşumuzda Kooperatifimizin ortakları hep Bademli Köyü’ndendi. Belediye geçmişte arsa sattı fakat pürüzlü çıktı. Biz çok çile çektik, sıkıntılar yaşadık. Binamıza kavuşmak için mallarımızı, çok şeylerimizi sattık. Sağolsun Belediye Başkanımız bize çok samimi davrandı, yardımcı oldu, cesaret verdi. Sadece biz değil, çoluğumuz, çocuğumuz hepsi ona duacı olacak. Allah ondan razı olsun” diyerek teşekkür ettikler.

Başkan Özmeral, sıkıntıların giderilmesinden çok mutlu olduğunu belirterek, “Gerçekten çile çektiğinizi anlıyorum. Netice itibariyle geç de olsa binanıza ve dairelerinize kavuşmuş bulunuyorsunuz. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Zaten sizler için buradayız. İnsanları sevindirmek çok güzel oluyor. Geçmişten gelen bir sıkıntıyı gidermenin mutluluğunu sizlerle birlikte ben de yaşıyorum. Binanız ve daireleriniz hepinize hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.