265 Öğretmene Şok!

Milli Eğitim Bakanlığı norm fazlası durumundaki öğretmenlerin boş olan okullara atamasını 24 Mart’a kadar tamamlayacak. Yıl ortasında Isparta merkezde görev yapan 265 öğretmen ilçelere gidecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mart 2014 11:37
265 Öğretmene Şok!

Milli Eğitim Bakanlığı ilginç kararlarına bir yenisini daha ekledi. Bakanlık Türkiye genelindeki dersi az olan ve norm fazlası durumundaki öğretmenlerin açık bulunan okullara atanması için atama sürecini başlattı.

Atama sürecine göre okullarında norm fazlası durumundaki öğretmenler 12 Mart tarihine kadar ihtiyaç bulunan okulları tercih edecek. Tercih etmeyen norm fazlası durumundaki öğretmenlerin ataması ise res’en yapılacak. Bakanlık atama sürecinin 24 Mart’a kadar tamamlayacak.

Uygulama sonucundan Isparta merkezde 265 öğretmen etkilenecek. İlçelerle birlikte bu sayının artacağı öğrenildi. Isparta merkezde görev yapan 265 öğretmenden en az 230’unun yıl ortasında ilçeye tayinin çıkacağı ve bu durumun öğretmenleri mağdur edeceği belirtiliyor. Merkez boş olan okulların tercih edilebileceği ancak merkezde öğretmen açığının yok denecek kadar az olduğu belirtiliyor.

Bakanlığın uygulaması öğretmenler arasında büyük tepki yarattı. Öğretmenler bakanlığın uygulamasına sert tepki göstererek:”Sene ortasında böyle bir karar alınmasının mantığı yok.

Bakanlığın ne yaptığını anlamak mümkün değil. Okulların kapanmasına 2 ay kala bu uygulamanın kime ne faydası var. Sadece öğretmenleri ve ailelerini perişan etmekten ileri gitmez” şeklinde görüşlerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum