27 Branşta 12 Bin Öğrenci Eğitim Gördü

27 Branşta 12 Bin Öğrenci Eğitim Gördü

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Eylül 2017 21:06
27 Branşta 12 Bin Öğrenci Eğitim Gördü

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Gevrek, 3 Temmuz 2017 tarihinde başlayan Yaz Spor Okullarının dün itibariyle sona erdiğini belirterek; “Bu doğrultuda 38 Spor alanında 39 Antrenör ve 143 grup ile toplam 12 bin 096 öğrenciye 27 branşta eğitim verilmiştir” dedi. 

 

GEVREK; “YAZ SPOR OKULLARINDA

İKİ ANA AMAÇ VE HEDEF BELİRLEDİK” 

Yaz Spor Okullarını düzenlemekte iki ana amaçlarının olduğunu ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, birinci amaçlarının gençleri spor yaptırarak uyuşturucu, sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, ikincisinin ise geleceğin sporcularını yetiştirmek olduğunu belirterek, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bilindiği gibi ilimizde 2016 ­ 2017 Eğitim ­ Öğretim yılının sona ermesinin hemen ardından çocuklarımızın yaz aylarında

vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve küçük yaşlarda gençlere spor kültürünü yerleştirmek amacıyla başlatılan ücretsiz Yaz Spor Okulları 25 Ağustos 2017 tarihi itibariyle sona ermiş bulunmaktadır. 

“YAZ SPOR OKULLARIMIZ 3 TEMMUZ’DA 

BAŞLAYIN 25 AĞUSTOS’TA SONA ERMİŞTİR” 

Bu doğrultuda; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak ücretsiz Yaz Spor Okulları, il genelinde ve ilçelerde ki tüm öğrencilere ulaşmaya gayret ettik. Yaz spor okulları 27 branşta, Engelliler İl Spor Merkezimiz ise 16 branşta hizmet verdi. Bu yıl ‘Bu Yaz Mutlaka Spora Başlamalısın’ sloganı ile 3 Temmuz’da başlattığımız Yaz Spor Okullarımıza 5 ile 18 yaş arası toplam 12 bin 096 öğrenci katıldı. Uzman antrenörler nezaretinde yapılan ücretsiz kursların öğrencilerimiz için faydalı olduğu ve amacına ulaştığına inancım tamdır” dedi. 

“YAZ SPOR OKULLARIMIZA 

12 BİN 096 ÖĞRENCİ KATILDI” 

Yaz Spor Okullarının sayısal verileri hakkında da bilgiler veren İl Müdürü Murat Gevrek; “Yaz Spor Okullarına katılan sporcu sayılarımız; Atletizm 1396, Atıcılık 83, Badminton 646, Basketbol 1803, Bedensel Engelliler 59, Bocce 50, Boks 70, Cimnastik 937, Dağcılık 371, Dart 94, Eskrim 93, Futbol 1539, Güreş 240, Halter 105, Hentbol 148, Judo 255, Karate 112, Kick Boks 282, Masa Tenisi 501, Okçuluk 339, Satranç 396, Taekwondo 438, Tenis 373, Voleybol 642, Wushu 44, Yelken 45, Yüzme 989 olmak üzere toplam 12.096’dır. 

“YAZ SPOR OKULLARI 38 

AYRI SPOR ALANINDA VERİLDİ” 

Spor Alanlarında Eğitim Verilen Branşlar ise şöyledir: Atıcılık: Atatürk Stadyumu, Atletizm Bocce, Eskrim, Futbol, Masa Tenisi, Badminton: Gazi Lisesi Spor Salonu.  Tenis, Basketbol: 6 Mart Spor Salonu. Boks: Gülkent A.L. S.S. Hentbol, Basketbol: Isparta Anadolu L. S.S. Hentbol, Masa Tenisi, Voleybol, Basketbol: Işıkkent Spor Salonu, (Judo,Masa Tenisi, Halter, Satranç, Taekwondo Salon İçinde Müstakil)

Halter, Judo, Masa Tenisi, Taekwondo, Satranç, Cimnastik Gençlik Merkezi, Dart

Satranç, Dağcılık: SDÜ Spor Salonu. Güreş: Milli Egemenlik. Karate: Kız Meslek L. S.S.Kıck Boks, Wushu/Aikido, Taekwondo, Okçuluk: İl Müdürlüğü Binası. Satranç: Sidre 2000 O.O. S.S., Masa Tenisi, Tenis: Tahsin Bilginer Tenis Kortu. Voleybol: Mustafa Kaçıkoç A.L. S.S., Yelken: Eğirdir Gölü. Sonuç olarak diğer bir deyişle toplamda;  38 Spor alanında 39 Antrenör ve 143 grup ile toplam 12 bin 096 öğrenciye 27 branşta eğitim verilmiştir” dedi. 

ÖZEL ÇOCUKLARIMIZ UNUTULMADI

Ücretsiz Yaz spor okullarında, engelli öğrencilerde unutulmadığını vurgulayan İl Müdürü Gevrek, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen ‘Antrenörlerimiz Engelleri

Aşıyor’ projesi bu yılda devam ettiğini, il merkez ve tüm ilçelerde açılan Engelliler İl Spor Merkezlerinde görme engelli, bedensel engelli, işitme engelli ve özel sporcular olmak üzere 16 branşta ücretsiz kurslar düzenlendiğini ve bu kurslara 59 engellinin katıldığını söyledi. 

“BU KURSLARDA GELECEĞİN 

SPORCULARINI YETİŞTİRİYORUZ” 

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Gevrek, Yaz Spor Okullarının öğrencilerin yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmeleri için büyük bir fırsat olduğunun altını çizerek; “Geleceğin gençlerini yetiştirmek için tecrübeli Antrenörler yönetiminde geleceğin sporcularının uğraşlarının boşa çıkmaması için ellerinden geleni yaparak gençleri modern spor tesislerinde yaptıkları çalışmaların semeresini ilerde göreceklerinden ümitliyim. Çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak ve toplumda spor kültürüne katkı sağlamak amacıyla uygulanan kurslarımızdaki yapılan çalışmaların meyvesini inşallah ileriki zamanlarda göreceklerdir. 

“YAZ SPOR OKULLARI SAYESİNDE 

YETENEKLERİNİ KEŞFETTİLER” 

Spor bir yaşam kültürüdür, bu kültürü çocuklarımıza vermek hepimizin görevidir. Tüm spor tesislerimiz daima açık olup sizlerin hizmetindedir. Yaz okulları sayesinde gençlerimizin yeteneklerini tespit ederek eğitim, öğretim döneminde de devamı sağlanacaktır.  Kendilerini boşlukta hissetmeyecekler enerjilerini spor ile değerlendireceklerdir. Fiziki anlamda gelişimlerinin tamamlanmasında yararlar sağladığı gibi aynı zamanda sosyalleşmelerine de imkan sağlayacaktır. Amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklarından alıkoyarak spor yapmalarını sağlamaktır” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.