28 Bin 290 TL Para Cezası Kesildi!

28 Bin 290 TL Para Cezası Kesildi!

Yayınlanma:
28 Bin 290 TL Para Cezası Kesildi!

2017 yılı başından itibaren yapılan 832 su ürünleri ve balıkçılık denetimlerinde 24 adet cezai işlem uygulandı 28.290 TL idari para cezası kesildi. Yapılan denetimlerde 9 bin 810 metre misina ağa, 8 adet kullanımı yasak olan av aracına, 2 adet ığrıp adı verilen kullanımı yasak olan göl trolüne, 477 kg satışı yasak olan balığa, 2 bin kg kara salyangozuna ve 43 adet kerevit sepetine el konuldu.

Konuyla ilgili İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Türkiye’nin önemli su kaynaklarının bulunduğu İlimiz ve çevresinde yer alan göller, göletler barajlar ve akarsular tarım alanlarının sulanması, içme suyu sağlanması ve balıkçılık faaliyetlerinin temelini oluşturmakta ve ekonomik faaliyetler bu su kaynaklarından şekillenmektedir.

Ülkemizin Göller Yöresinde yer alan Isparta birçok gölün bir araya geldiği ender sahalardan biridir. Eğirdir Gölü, Beyşehir Gölünün bir kısmı, Kovada ve Gölcük Krater Gölleri ilimiz çevresinde yer almaktadır. Bu doğal göllerin yanında çeşitli baraj gölleri ve çeşitli küçük göletlerde mevcuttur.

Karacaören, Uluborlu, Sücüllü (Yalvaç) ve Sorgun (Aksu) Barajlarının alanları 2.667 ha ve çeşitli ilçelerin sınırları içerisinde yer alan göletlerin alanı ise 97 ha dır. Bu göl ve barajlardan başta Eğirdir Gölü olmak üzere Beyşehir Gölü ve Karacaören Barajı Gölünde avcılık yapılmaktadır.
Türkiye’nin En Önemli tatlı su balıkçılığı kaynağı olan Eğirdir Gölü 480 km² lik bir alanı ile balıkçılık ve diğer su ürünleri üretimi açısından yörede önemli potansiyele sahiptir. Kovada Gölü, Kovada Kanalı, Köprüçay Irmağı ve Gölcük Gölü’nde avcılık tamamen yasaktır.

Ancak, son yıllarda sektördeki resmi olmayan kurum ve kişilerin bilinçsiz balıklandırma faaliyetleri nedeniyle Eğirdir ve Beyşehir Göllerine bırakılan yabancı türler göllerin biyolojik dengesini bozmuştur. Ayrıca Eğirdir Gölünde özellikle sudak popülasyonu geçmişte yapılan bilinçsiz avcılık ve son yıllarda göl suyu kalitesinin bozulmasına bağlı olarak yok denecek kadar azdır. Sudak avcılığı Eğirdir gölünde bu nedenden dolayı yıl boyu avcılığı yasaktır.

Bu sebeple 2017 yılı başından itibaren yapılan 832 (sekizyüz otuziki) su ürünleri ve balıkçılık denetimlerinde 24 adet cezai işlem uygulanmış 28.290 TL idari para cezası kesilmiştir. Yine yapılan bu denetimlerde 9810 metre misina ağa, 8 adet kullanımı yasak olan av aracına, 2 adet ığrıp adı verilen kullanımı yasak olan göl trolüne, 477 kg satışı yasak olan balığa, 2000 kg kara salyangozuna ve 43 adet kerevit sepetine el konulmuştur.

İl Müdürlüğümüz personeli tarafından gece-gündüz aralıksız olarak devam etmekte olan denetimlerimiz, bilinçsiz avcılığın önlenerek göl ve göletlerimiz de balık popülasyonun korunması amacıyla bundan sonrada devam edecektir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum