28 Yeni Girişimci İş Hayatına Hazır

BAKA, KOSGEB işbirliğinde Burdur’un Tefenni İlçesi’nde gerçekleştirdiği 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nde 28 yeni girişimciyi iş hayatına hazırladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2013 10:54
28 Yeni Girişimci İş Hayatına Hazır

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde Burdur’un Tefenni İlçesi’nde gerçekleştirdiği 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nde 28 yeni girişimciyi iş hayatına hazırladı. Tefenni ve çevre ilçelerden eğitimi başarıyla tamamlayan yeni girişimci adayları, mermer mozaik, hediyelik eşya ile mobilya üretimi ve gıdada hizmet sektöründe faaliyet sürdürmeyi planlıyor.

BAKA, KOSGEB işbirliği ile Antalya, Isparta ve Burdur merkez ile ilçelerinde girişimciliği teşvik etmek, istihdam sorunlarını gidermek, ekonomik kalkınmayı ve işsizliğin azaltılmasını sağlamak, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını amacıyla ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ni sürdürüyor. Burdur Tefenni İlçesi’nde 25 Ocak-11 Şubat 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başarıyla tamamlayan 28 yeni girişimciye, Tefenni Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’ndaki törenle sertifikaları verildi.

İş planlarının uygun bulunmasıyla KOSGEB’in hibe ve finans kaynağı desteklerinden yararlanabilecek yeni girişimciler için düzenlenen törene BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Tefenni Belediye Başkanı Bayram Kavak, BAKA Burdur YDO Koordinatörü Mehmet Candan, KOSGEB Burdur Hizmet Merkezi Müdürü Hamza Alper Doğru, Doç. Dr Hüseyin Dalğar ve Tefenni Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hacı Ali Özdemir katıldı ve kursiyerlere sertifikalarını başarı dileyerek verdi. Törendeki konuşmalarda yeni girişimci adaylarına, iş hayatında başarı için dikkat edecekleri hususlar, küçük engeller ile zorluklar karşısında moral ve motivasyonlarını hiçbir zaman kaybetmemeleri, KOSGEB ve BAKA gibi destek veren kurumlar konusunda bilgi sahibi olmaları konularında tavsiyelerde bulunuldu.

70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan ve iş planı KOSGEB kurulunca kabul gören yeni girişimcilere, KOSGEB tarafından bayanlarda %80, erkeklerde %70 oranında olmak üzere 3 bin TL yasal kuruluş giderleri ,15 bin TL makine ekipman, demirbaş ve ofis donanım desteği, 12 bin TL işletme giderleri desteği olmak üzere toplamda 30 bin TL hibe desteği verilebilecek. Ayrıca girişimciler talep etmeleri halinde 70 bin TL’ye kadar 2 yıl geri ödemesiz 4 yıl vadeli faizsiz krediden yararlanabilecekler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.