29 Ekim Kutlamalarında Kriz

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları kapsamında bugün düzenlenen çelenk sunma törenine, törene katılan kitle örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile polis arasında yaşanan kriz damgasını vurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ekim 2012 14:25
29 Ekim Kutlamalarında Kriz

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bugün Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi.

Törene Isparta Valisi Memduh Oğuz, Garnizon Komutanı, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Aralarında CHP, İşçi Partisi, DSP, ADD,TGB, TEMAD gibi çeşitli siyasi parti ve kitle örgütü temsilcileri saat 12:00’de Isparta Belediyesi önünde bir araya geldi. Belediye önünden Hükümet Meydanı’na kadar ellerinde Türk bayrakları ve “Cumhuriyet Devrimi Kazanacak, Cumhuriyet Yıkıcılarına Geçit Yok” gibi dövizlerle yürüyen grup buradaki resmi kutlamalara katıldı.



Tören sırasında, öğrencilerin önüne geçtikleri gerekçe gösterilerek grubun önünü sivil polisler tarafından kapatıldı.

Bu sırada ADD Şube Başkanı Mahmut Özyürek, CHP İl Başkanı Vedat Şenol ve bazı katılımcılar polise tepki gösterdi. Kısa süren arbedenin ardından polis grubun önüne adeta etten duvar ördü.



Yaşanan gerginliğe basın mensupları da tepki gösterdi. Isparta’nın kıdemli gazetecilerinden Hilmi Özdemir, “Ben yıllardır Milli Bayramları takip ederim, böyle bir rezalet görmedim” diye tepkisini dile getirdi.



Isparta Valiliği, TSK ve Isparta Belediyesi’nin çelenkleri Atatürk Anıtına sunulduktan sonra, kutlama törenlerine katılan grupta, ellerindeki karanfilleri Atatürk Anıtına bıraktı.



Buradan Kaymakkapı Meydanına yürüyen kalabalık gurup kitlesel basın açıklamasının ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum