297 Kadın Katledildi, 161 Kadın Şüpheli Öldü

297 Kadın Katledildi, 161 Kadın Şüpheli Öldü

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Aralık 2020 13:59
297 Kadın Katledildi, 161 Kadın Şüpheli Öldü

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Pembe Görgeç, hükümetin ‘2020 Cinsiyet Eşitliği’ karnesini açıkladı. Hükümetin kadın politikalarını eleştiren Görgeç, 2020 yılında 297 kadının katledildiğini ve 161 kadının şüpheli şekilde öldüğünü belirtti.  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Kadın Kolları Başkanı Pembe Görgeç, partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısında hükümetin ‘2020 Cinsiyet Eşitliği’ karnesini açıkladı. Görgeç, 2020 yılında işlenen kadın cinayetleri ile ilgili verileri ay ay açıklayarak, yaşananlardan hükümeti sorumlu tuttu.

İŞTE 2020’NİN KADIN CİNAYETLERİ RAPORU
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Pembe Görgeç’in paylaştığı verilere göre; Ocak ayında; 27 kadın cinayeti ve 7 şüpheli kadın ölümü, Şubat ayında; 22 kadın cinayeti ve 12 şüpheli kadın ölümü,Mart ayında;29 kadın cinayeti ve 9 şüpheli kadın ölümü, Nisan ayında; 20 kadın cinayeti ve 20 şüpheli kadın ölümü, Mayıs ayında; 21 kadın cinayeti ve 18 şüpheli kadın ölümü, Haziran ayında; 27 kadın cinayeti ve 23 şüpheli kadın ölümü, Temmuz ayında; 36 kadın cinayeti ve 11 şüpheli kadın ölümü, Ağustos ayında; 27 kadın cinayeti işlendi ve 23 şüpheli kadın ölümü, Eylül ayında; 16 kadın cinayeti ve 20 şüpheli kadın ölümü, Ekim ayında; 21 kadın cinayeti ve 8 şüpheli kadın ölümü, Kasım ayında;29 kadın cinayeti ve 10 şüpheli kadın ölümü, Aralık ayında ise 15 kadın cinayeti ve 1 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti.

ÖLÜM KADINLARA HEP YAKINLARINDAN GELDİ
Görgeç, açıklamasında “Pandemiyle mücadele edilen 2020 yılı, kadınlar açısından çok daha zor bir yıl oldu. En az 297 kadın katledildi, 161 kadın da şüpheli şekilde öldü. Aldıkları göstermelik cezalarla adeta sırtları sıvazlanan katiller, can almaya devam etti. Kadınlar, en çok ateşli silahlarla, evlerinde ve sokak ortasında öldürüldü. Ölüm, kadınlara hep en yakınlarından geldi. Kadını her defasında eve hapseden, itaat etmeye zorlayan zihniyet, katillerini de üretti” dedi.

1-011.jpg
YAŞAM HAK DESTEK HATTI
Kadın ve çocuk hayatlarının tek tipleştirilmeye çalışıldığını ileri süren Görgeç, “Kadınların ve çocukların hayatlarını tek tipleştirmeye çalışan bu zihniyetle, ilk önce biz kadınlar hesaplaşacağız, çünkü asla ödün vermeyeceğimiz haklarımız var! Her gün yaşam çığlığını büyüten ve örgütlü gücüyle yeniden ayağa kalkan kadın mücadelesi var! Tercihimiz eşit, özgür, demokratik, adil bir yaşamdan yana… Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak; Türkiye’nin her bir köşesinde örgütleniyoruz. Hızla artan kadın üyelerimizle, her geçen gün sesimizi çoğaltıyoruz. Şiddet gören, yalnızlaştırılan kadın ve çocuklara YaşamHak destek hattımızla ulaşıyoruz” şeklinde konuştu.

YALNIZ DEĞİLSİNİZ BİZ VARIZ
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Görgeç, “Onlara ‘Yalnız değilsin biz varız’ diyoruz. Kadın dernekleriyle kenetlenerek, örgütlü mücadelemizi büyütüyoruz. 2021 yılında, dipten gelen bir dalgayla kadınların, ülkemizin kaderini değiştireceğine inanıyor, hepinizi en içten dileklerimizle selamlıyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.