2B'den Yararlanmak İsteyenlere Kolaylık

Isparta Defterdarı Rahmi Turan kamuoyunda 2/B olarak bilinen 6292 sayılı orman köylülerinin kalkınmalarının desteklenmesi ve hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı hakkındaki çık

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2012 14:51
2B'den Yararlanmak İsteyenlere Kolaylık

Isparta Defterdarı Rahmi Turan kamuoyunda 2/B olarak bilinen 6292 sayılı orman köylülerinin kalkınmalarının desteklenmesi ve hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı hakkındaki çıkan kanunla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.   

Kanunun 26 Nisan 2012 tarih ve 28275 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Defterdar Turan; “2/B alanlarında bulunan taşınmazlar hakkında bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenen güncelleme listelerine veya kadastro tutanaklarına ya da kesinleşmiş mahkeme kararlarına göre oluşturulan tapu kütüklerinin beyanlar hanesine göre; bu taşınmazların 31.12.2011 tarihinden önce kullanıcısı veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilen kişilerden bu taşınmazları satın almak için süresi içerisinde idareye başvuran ve idarece tespit edilen satış bedelini itiraz ve dava konusu etmeksizin kabul edenler bu kanuna göre hak sahibi sayılır” dedi.
   
Hak sahiplerinin çeşitli ilanlarla duyurulacağını ifade eden Turan; “Söz konusu kanuna göre hak sahibi olduğu tespit edilenlere ilişkin kullanıcı listeleri defterdarlık ya da malmüdürlüklerince www.ispartadefterdarligi.gov.tr , ilgili ilçe kaymakamlıklarının internet siteleri, defterdarlık ve ilçe kaymakamlıkları ilan panoları, ilgili mahalle ve köy muhtarlıklarında ve ilgili belediyelerde ilan edilecek. Hak sahiplerinden birinci madde kapsamında olanlar bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde, ikinci madde kapsamında olanlar ise, güncelleme listelerinin tescil edildiği veya kadastro tutanaklarının kesinleştiği tarihten itibaren 8 ay içinde idareye başvurarak, bu taşınmazların bedeli karşılığında kendilerine doğrudan satılmasını isteyebilirler. Hak sahiplerine doğrudan satılacak olan taşınmazların satış bedeli, rayiç bedelin yüzde yetmişidir ve satış bedeli peşin veya taksitle ödenebilir. Satış bedelinin tamamının peşin ödenmesi hâlinde %20, en az yarısının ödenmesi hâlinde %10 oranında indirim uygulanır ve bu bedeller idarece yapılan yazılı tebligat tarihinden itibaren en geç üç ay içinde ödenir” dedi.     

Vatandaşlara her türlü kolaylığın göstertileceğini ifade eden Turan; “Bu konuda halkımız her zaman bizlere müracaat edebilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum