2'nci İİBF Kariyer Zirvesi Başladı

2'nci İİBF Kariyer Zirvesi Başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2017 18:23
2'nci İİBF Kariyer Zirvesi Başladı

“İlham Veren Üniversite” sloganı ile yola çıkan üniversitemiz, öğrencilerinin yüksek standartlarda yetiştirilmesine odaklı eğitim- öğretim, girişimcilik ve yaratıcılık ilkelerini temel değerleri olarak benimsiyor. Türkiye’nin insan kaynaklarına her anlamda kendini geliştirmiş, hedeflerini çizmiş, donanımı yüksek bireyler kazandırmak amacıyla tüm birimleri ve topluluklarıyla faaliyetler düzenlemeye devam ediyor.

Bu hedef doğrultusunda Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, öğrencilerinin kariyer planlamasına ışık tutacak bir etkinlik düzenledi. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Kariyer Zirvesi”nde iş dünyasının temsilcileri öğrencilerle buluşuyor. Böylece farklı departmanlardan katılımcılarla bir araya gelen ve çok sayıda firmanın standını ziyaret eden öğrenciler, kendilerini bekleyen kariyer alternatifleri ile staj olanakları hakkında bilgi alma fırsatını yakalıyor. Ayrıca, Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarafından “Anneler Günü” dolayısıyla hazırlanan “Renklerin Sudaki Dansı 9” isimli Ebru Sergisi de etkinliğe renk katıyor.

İİBF Konferans Salonu’nda başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan İİBF Dekanı Prof. Dr. Murat Okçu, bu tür etkinlikleri severek, isteyerek ve daha iyi olmasını umut ederek yaptıklarını vurgulayarak “Amatör ruhla profesyonelce işler çıkarma isteğimize sizlerin de desteğini bekliyoruz.” diye konuştu.

Üniversitelerin iki temel görevi olduğunu belirten Okçu, bunları şöyle tanımladı: “Üniversitelerin temel görevleri arasında ilk olarak araştırma yapmak yer alır.  Akademisyenler araştırma yaparak bilimsel faaliyetlerde bulunurlar. Bir diğer görevi de eğitim öğretim faaliyetleridir.”

Öğrencilerin ülkenin geleceğini oluşturduğunu söyleyen Okçu, “İnsanı diğer yaratıklardan ayıran bilincidir, neye odaklandığıdır. Biz bu etkinliği düzenlerken öğrencilerimizin kariyer bilinci oluşsun istiyoruz. Gençlik, insan hayatının en zor dönemlerinden birisidir. Bu zamanlarda gençlerimizin önemli durumların farkına varamayabiliyor. Bizim temel hedefimiz kariyer planlamasının farkında olmanız. Hayatınızı doğru planlamanız ve doğru adımlar atmanız. Önünüzde çok uzun bir yol var. Bu yola çıkarken hazırlıklarınız tamam mı? Yol almanızı sağlayacak araçlarınız hazır mı? Bunları kendimize sorup hazırlıklarımızı yapmalıyız.” dedi.

İİBF İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Osman Kürşat Acar da öğrencilerin kariyer planlaması yapmalarına önemli katkı sağlayacak, iş dünyasına yönelik bilgiler edinecekleri “Kariyer Zirvesi”nin verimli geçmesini dileyerek 5 Mayıs Cuma günü sona erecek olan etkinliğin programı hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Peryön Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Çağlayan Aktaş öğrencilerle bir araya geldi. Kariyer yolculuğunu anlatan Aktaş, iş hayatında uzun süre mutlu ve başarılı olmanın sırrını verdi. Aktaş, “İş dünyasında üç etken bir araya gelince uzun süre başarılı ve mutlu olursunuz. Öncelikle sevdiğiniz işi yapıyorsanız, daha sonra yetkin olduğunuz alanda çalışıyorsanız ve getirisinden hoşnut olursanız mutlu ve başarılı olmanız kaçınılmazdır.” diye konuştu. Artık şirketlerin kuruluş ve iflas etme sürecinin 6- 8 yıla düştüğünü belirten Aktaş, değişimin liderlerin en büyük derdi olduğunu, 2 yıl sonra da edindiğimiz bilgilerin yarısının eskimeye mahkum olduğunu sözlerine ekleyerek değişim ve dönüşümlerin iyi hesap edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Açılış konuşmalarının ardından 2016 yılı içerisinde iş gücü piyasasındaki etkinlikleri, olumlu çalışmaları ve ilimizdeki istihdama katkı gibi kriterler göz önünde bulundurularak Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce verilen teşekkür belgelerini almaya hak kazanan firma yetkililerine belgeleri takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.